نقد و بررسی مکمل تقویت حافظه و یادگیری نوپتوگر

Picture of شبنم فریدفر

شبنم فریدفر

داروساز کازمتیک | دانشگاه تهران
نقد و بررسی مکمل تقویت حافظه و یادگیری نوپتوگر
آنچه در این مقاله میخوانیم :

نوتروفیک ها چه هستند؟

طبق نوشتاری در هوگر دارو نوتروفیک ها دسته ای از نوتراسوتیکال ها (غذا دارو) هستند که به منظور بهبود عملکرد مغز و سلامت آن مورد بررسی قرار گرفته اند. این دسته از مواد در شکل گیری حافظه، یادگیری، استدلال، هوش، سرعت پردازش فرآیندهای شناختی و روانی، قدرت بیان، توجه و تمرکز، انگیزش، خُلق و خو و حتی انرژی اثر بخش و مفید هستند. هر چند که بسیاری از نوتروفیک ها مکانیسم های عمل مشترکی دارند اما آنها اثرات خود را از راههای مختلفی اعمال می کنند.

بعضی از آنها، موجودی نوروترانسمیتر ها و سایر مواد شیمیایی واسطه ارتباط نورونی را که در ارتباط داخل و بین نورونی دخیل هستند، افزایش میدهند. همچنین، برخی از آنها مسیرهای سیگنالینگ مرتبط با شناخت، تشکیل حافظه و به یاد آوردن را تقویت می کنند. بعضی دیگر از آنها، ممکن است فعالیت مغز را از طریق تعدیل کردن گیرنده های نورونی با افزایش دادن میزان برداشت اکسیژن، گلوکز و سایر مواد مغذی توسط سلولهای مغز یا بواسطه بالا بردن سلامت پایه سیستم های مغزی، تقویت کنند.

سایر نوتروفیک ها، توسعه نورون ها و سیناپس های جدید را تحریک می کنند و پلاستیسیتی کلی مغز را افزایش می دهند.

واژه «نوتروفیک» اولین بار توسط دکتر E.Giurgea و Corneliu بدنبال کشف ماده ای جالب توجه متعلق به خانواده (Racetam) ابداع گردید. این موضوع کشفی بی نظیر بود و راه را برای توسعه سایر داروهای تقویت کننده فرآیندهای شناختی که میتوانند عملکرد ذهن را در بزرگسالان سالم و همچنین آنهایی که از اختلالات مغزی رنج می برند، بهبود بخشیده و باز کرد.

نوتروپیک ها و داروهای هوشمند مواد طبیعی یا مصنوعی هستند که می توانند برای بهبود عملکرد ذهنی در افراد سالم مصرف شوند. آنها در جامعه بسیار رقابتی امروزی محبوبیت پیدا کرده اند و اغلب برای تقویت حافظه، تمرکز، خلاقیت، هوش و انگیزه استفاده می شوند.

بر طبق آنچه کمال پَتل محقق برجسته حوزه تغذیه از جانز هاپکینز می گوید” این مکمل ها ممکن است عملکرد مغز را به گونه ای تغییر دهند که بر توانایی خوب فکر کردن تأثیر بگذارد.”

نوپتوگر

این می تواند از طریق تأثیرگذاری بر انتقال عصبی (سیگنال دادن بین نورون ها)، انرژی زیستی (استفاده از انرژی توسط مغز) یا محافظت از نورون ها در برابر آسیب و اختلال باشد. چنین مکمل هایی ممکن است بر عملکردهای شناختی مانند حافظه، هوشیاری، توجه و توانایی های مختلفی که هوش را تعیین می کنند، تأثیر بگذارند.

مکمل ها ممکن است به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر عملکرد شناختی تأثیر بگذارند. اثرات مستقیم شامل مواردی مانند تغییر یا مشارکت در انتقال عصبی و مشارکت در متابولیسم انرژی یا تأثیر آن است. اثرات غیرمستقیم شامل مواردی مانند تغییر سطح هورمون‌هایی است که بر مغز تأثیر می‌گذارند، محافظت از مغز در برابر آسیب و اختلال عملکرد، و بهبود اختلالاتی که می‌توانند بر عملکرد شناختی تأثیر بگذارند، مانند افسردگی، اضطراب و بی‌خوابی.

لطفا سوالات و نظرات خودتون رو زیر همین مطلب برای ما کامنت بفرمایید. برای مطالعه سوالات متداول و دانشتن روش های استفاده برگه مکمل نوپتوگر را مطالعه نمایید. 

3.9/5 - (74 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

107 دیدگاه دربارهٔ «نقد و بررسی مکمل تقویت حافظه و یادگیری نوپتوگر»

  1. من ۹۰ تا از قرص نوپتوگر را مصرف کردم مثل این بود که ۹۰ تا خودچی خورده باشم هیچ اثری برام نداشت

  2. روزبخیر من درحال مطالعه برای ازمون زبان هستم و مدام خوابم میگیره وقتی میام پای لپ تاپ، بنظر شما این مکمل موثر خواهد بود و یا مکمل دیگه ای رو معرفی میکنید؟ با تشکر

  3. سلام من دخترم ممورال استفاده میکنه ۱۷ سالشه میتونه ازنوپتوگر استفاده کنه برای حافظه وچند مدت میتونه استفاده کنه؟ و اینک کدومشون بهتره؟

  4. مریم کریم پور

    سلام من برای ایام امتحانا نوپتوگر تهیه کردم از قبل منتال انرژی و آپوویتال داشتم که منتال نوشته بود روزی دوتا ولی من منتال و آپو روزی یکی میخورم الانم که نوپتوگر تهیه کردم روزی یکی میخورم ولی میخواستم بدونم تاثیر کدوم بیشتره اینکه منتال قطع کنم و نوپتوگرروزی دوتا بخورم یا قطع نکنم همون روزی یکی در کنار منتال مصرف کنم؟ اصلا موردی نداره روزی دوتا با منتال و آپو بخورم ؟کدوم اثرش بهتره

    1. سلام مریم عزیز شما باید نوپتورگر را طبق دستور مصرف کنید. و سایر مکمل ها هم طبق دستور. ما تغییر در تعداد قرص ها را توصیه نمی کنیم. همه رو با دوز توصیه شده سر وقت مصرف کنید. اون آپو هم که میفرمایید اصلا نمیدونم منظورتون چیه. با تشکر

به این مقالات هم نگاهی بیاندازید!