بازاریابی ترس، ادعای فاقد پارابن برای فروش بیشتر

شبنم فریدفر

شبنم فریدفر

داروساز کازمتیک | دانشگاه تهران
بازاریابی ترس بر اساس ادعای فاقد پارابن برای فروش بیشتر
آنچه در این مقاله میخوانیم :

انرژی خود را بیهوده در مورد ادعای فاقد پارابن و مواد نگهدارنده موجود در مواد آرایشی خود هدر ندهید. این توصیه اول و آخر من به همه مصرف کننده های محصولات کازمتیک دارای مجوز قانونی است. اما اگر از محصولات فاقد مجوز و فیک استفاده می کنید به صورت جدی باید نگران باشید. ترس فقط در آنجا معنا دارد که محصولی که استفاده میکنید فاقد مجوز قانونی باشد، چون محصولاتی که بدون نظارت سازمان های غذا و دارو تولید و حتی قاچاق میشوند برای ماندگاری بیشتر معمولا دو تا نگرانی عمده دارند. اول اینکه اگر پارابن دارد پس دوز بالا و خطرناکی از پارابن ها در آن وجود دارد. دوم اینکه اگر پارابن ندارند پس احتمالا نگهدارنده های خطرناک دیگری با دوز بالاتر دارند و با اسم فاقد پارابن در حال فریب مخاطب هستند. اما محصولی که از یک برند قانونی عرضه می شود اصلا جای نگرانی ندارد.

پارابن چیست؟

پارابن ها مواد شیمیایی سنتزی هستند که در محصولات دارویی، غذایی و کازمتیک مورد استفاده قرار می گیرند. به گفته سازمان غذا و دارو ایالات متحده FDA ، این مواد به عنوان نگهدارنده از رشد باکتری، کپک های مضر و خطرناک در محصولات جلوگیری میکنند و ماندگاری و سلامت محصول را تا زمان تاریخ انقضا تضمین میکنند. پارابن ها از ماده شیمیایی معروفی بنام پارا آمینو بنزوئیک اسید گرفته می شوند که به طور طبیعی در طیف وسیعی از میوه ها و سبزیجات مثل هویج و زغال اخته وجود دارند.  این ماده پارا آمینو بنزوئیک اسید به طور طبیعی در بدن انسان با تجزیه برخی اسید های امینه نیز تشکیل میشود.

پارابن های رایج کدام ها هستند؟

پارابن هایی که برای مواد مصرفی و محصولات مراقبت شخصی تولید می شوند با آنچه در طبیعت یافت می شوند یکسان هستند. متداول ترین انواع پارابن ها متیل پارابن ، اتیل پارابن ، پروپیل پارابن ، بوتیل پارابن ، ایزوپروپیل پارابن و ایزوبوتیل پارابن هستند.

آیا واقعا پارابن ها بد هستند؟

ماجرای خشم بلاگر ها و مردم در مورد پارابن و سرطان از کجا آمده است؟ در سال 2004 ، دکتر فیلیپا دربر از دانشگاه ردینگ مطالعه ای را در ژورنال سم شناسی کاربردی منتشر کرد که می گوید گروه وی 20 تومور مختلف پستان در انسان را آزمایش کرده و در همه آنها پارابن پیدا کرده است. نه او و نه هیچ کس دیگری نمی توانست توضیح دهد که این پارابن چگونه به آنجا رسیده اند یا چرا آنجا بوده اند. آنها همچنین نتوانستند بگویند که آیا بافت طبیعی به صورت طبیعی پارابن دارد یا نه. این احتمال را ایجاد می کند که پارابن ها می توانند با سرطان ارتباط داشته باشند ، اما هیچ کس نمی تواند توضیح دهد چه خبر است. این موضوع خوراک و دستاویزی برای بازاریابان شد تا به شیمیست های خود فشار آورند که از یک نگهدارنده دیگر استفاده کنند تا آنها بتوانند از ادعای \”پارابن فری\” نهایت استفاده تبلیغاتی را ببرند.

اگر بخواهیم منصفانه تر به قضیه نگاه کنیم پارابن ها جان ما رو نجات میدهند. پارابن ها بر فرض اینکه خیلی مضر هم باشند که نیستند، بدتر از میکروب هایی که پارابن ها جلوی تشکیل آنها را میگیرند، نیستند. باکتریها ، قارچ ها و کپک ها می توانند واقعا مصرف کننده را به کشتن بدهند.

بزرگی می گفت که اگر 50 میلیون آدم دارای عقیده ای اشتباه باشند باز هم آن عقیده اشتباه است. در صنعت کازمتیک همه چیز به درصد و دوز ماده بستگی دارد و قوانین شفافی برای حداقل و حداکثر درصد استفاده از مواد بخصوص نگهدارندها وجود دارد. پارابن ها در محصولاتی که تحت نظر سازمان های غذا و داروی کشورها تولید می شوند هیچ گاه خطرناک نیستند و با درصد ناچیزی که ازشون استفاده میشه بر فرض اینکه ذات ماده در مقدار زیاد آن خطرناک هم باشند، آنقدر این خطر ناچیز است که جای نگرانی نیست. در واقع پارابنی که در کرم مثلا ضد آفتاب شماست به اندازه دود موتورسیکلت یا سولفور دود نیروگاه های برق که در خیابان به حلق ما می رود خطرناک نیست.

ادعای پارابن فری

از نقطه نظر دیگری متخصصان شیمی کازمتیک بر این باورند که مصرف کننده ها باید عدم وجود پارابن در یک محصول برایشان ترسناک تر از نبود آن باشد. این موضوع نشان می دهد که در واقع عملکرد میکروب کشی و پیشگیری از فساد محصول توسط هیچ کدام از نگهدارنده ها بخوبی پارابن ها نیستند.

آیا پارابن سرطان زا است؟

اثبات سرطان زا بودن یک ماده یا ترکیب امروزه توسط پیشرفت های علمی کار سختی به نظر نمی رسد، اما سالهاست که هیچ پژوهشی نتوانسته است اثبات کند که پارابن موجود در محصولات کازمتیک عامل سرطان است. اینکه در بافت سینه ی کسی که سرطان پستان دارد پارابن وجود دارد دلیل بر این نیست که آن پارابن دقیقا از محصولات مراقبت از پوست آن شخص به آنجا منتقل شده باشد که اثبات هم نشده است.

اکثر حملاتی پشت پرده که به پارابن میشود عمدتا از جانب کمپانی های بزرگ برای فروش سایر نگهدارنده ها در سطح مارکت است. والا پارابن ها همه دختران خوبی بوده اند و هستند. حال اینکه تعدادی از برندها عبارت فاقد پارابن را ترند کردند دلیل آن عملا پنهان کردن چیز مهمتری در محصولاتشان است. این اقدام غیر صادقانه بدون شک توسط برندهایی اذعان می شوند که محصول آنها نکته قابل توجهی برای عرضه به مشتری ندارند.

مصرف کننده ها باید این برندها را پاسخگو نمایند که شما که چنین ادعایی دارید پس از چه نگهدارنده ای استفاده میکنید و با چه درصدی و اینکه آنها از نظر ایمنی دارای چه پیشینه ای هستند؟ البته واقعیت این است که برندها از نگدارنده های مجاز استفاده میکنند و این ادعای پارابن فری یک جنگ زرگری و در بسیاری از موارد فریبی برای کاور نمودن فقدان مواد موثره خوب در محصولشان است.

مقررات کمیسیون اروپا به زبان ساده چه می گویند؟

پارابن های خاص مورد استفاده در صنعت کازمتیک در صورت استفاده مطابق با مقررات (EC) شماره 1223/2009 ایمن هستند. با در نظر گرفتن این واقعیت که همه محصولات آرایشی و بهداشتی باید ایمن باشند ، ادعای \” فاقد پارابن\” نباید پذیرفته شود ، زیرا کل گروه پارابن ها را بدنام می کند. در صورت استفاده از مقررات آرایشی و بهداشتی ، فنوکسی اتانول و تریکلوزان نیز بی خطر هستند. بنابراین ادعای عاری از این مواد نباید پذیرفته شود زیرا این ادعاها مواد مجاز و قانونی را بدنام می کند.

اگر ما به صورت پژوهش محور اکثر تحقیقات علمی را دنبال کنیم. به این نتیجه می رسیم که در حال حاضر هیچ دلیل قابل توجهی برای نگرانی وجود ندارد. این تصور که پارابن ها عامل اصلی سرطان پستان هستند ، درست نیست! برای این تئوری که احتمال داده می شود که آنها در سرطان پستان نقشی داشته باشند نیز هیچ مدرک قطعی برای حمایت و اثبات از این ایده وجود ندارد. پارابن ها هر چقدر هم بد باشند ، میکروب ها بسیار بدتر هستند.

آیا بازاریابی ترس کاری تعمدی است؟

بازاریابی ترس بر محوریت ترساندن مشتری از یک ماده خاص همچون نگهدارنده ها یک حربه و یا بهتر است بگوییم فریب برای فروش است. بازاریابانی که از این روش استفاده میکنند تعمدی دست به این کار میزنند. زیرا بدون شک در سیستم تولید و عرضه ی آنها یک شیمیست کازمتیک و مسئول فنی وجود دارد که اجازه ی استفاده از این نوع بازاریابی را ندهد. چون آن شیمیست از مقررات و راهنماهای کمیسیون اتحادیه اروپا برای استفاده از این نوع ادعاهای فاقد پارابن یا همان فری فرام و فلان و فاقد بهمان اطلاع دارد.

تولید کنندگان طبق قانون دارای یک شخص مسئول فنی هستند که مسئول مستقیم و قانونی سلامت محصولات است. اما این شخص که عمدتا یک شیمیست کازمتیک باید باشد در فروشگاه های آنلاین و دپارتمان استور ها به دلایلی وجود ندارد. بدون شک اگر وجود داشت ما شاهد رفتار های حرفه ای تری از آنها می بودیم و این جور مارکتینگ بر پایه ترس را نمی دیدیم.

ماجرا زمانی شرم آور می شود که در تبلیغات انجام شده توسط بازاریابان ما شاهد ادعای فاقد پارابن برای محصولاتی هستیم که اساسا هیچ شیمیدان کازمتیک و فرمولاتوری در آن گروه از محصولات هیچ گاه از پارابن ها استفاده نمیکند. این ناهماهنگی و عدم ارتباط بازاریابان مغرور با متخصصان شیمی قطعا پیامد های خوبی برای برندها و فروشگاه ها نخواهد داشت.

4.4/5 - (10 امتیاز)

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 نظر در “بازاریابی ترس، ادعای فاقد پارابن برای فروش بیشتر”

  1. سلام خانم دکتر من در صنعت هستم و اعتراف میکنم که خیلی از سایت شما خوشم میاد و بدون شک منحصر به فرد ترین سایت در حوزه زیبایی هستید از شما و آقای آرتان بزرگوار که برای کارم کمک خوبی به من کردند سپاسگزارم. لطفا از این مقالات بازم بنویسید که بسیار عالی است. مرسی از شما

به این مقالات هم نگاهی بیاندازید!