نقد و بررسی ژل سیکازوم فیس دوکس

شبنم فریدفر

شبنم فریدفر

داروساز کازمتیک | دانشگاه تهران
نقد و بررسی ژل سیکازوم فیس دوکس
آنچه در این مقاله میخوانیم :

اریتما یا اریتم صورت که به قرمزی و قرمز شدن پوست صورت اطلاق می شود یکی از دلایل رایج مراجعه افراد به درماتولوژیست ها است. در اغلب موارد این موضوع خوش خیم است و می توان گفت موقت و خفیف است اما در مواردی ممکن است اولین نشانه وجود یک اختلال جدی تر مانند روزاسه باشد که ممکن است برای تشخیص و رفع آن نیاز به آزمایش های تشخیصی خاصی باشد. این سرخ شدن های پوست بویژه صورت می تواند ماندگار یا گاه و بیگاه رخ دهد. در این مقاله به نقد و بررسی ژل آنتی اکسیدان و مرطوب کننده سیکازوم و همچنین بررسی پدیده اریتما در شرایط مختلف خواهیم پرداخت.

اریتما چیست؟

اریتما وضعیتی است که پوست قرمز و حساس می شود و اغلب می تواند یک اثر سو یا عارضه ی متداول پس از انجام پروسیجرهای لیزر صورت رخ بدهد. این قرمزی که به آن PLE یا post-laser erythema می گویند برای اغلب افراد آزاردهنده و میتواند در صورت عدم مراقبت صحیح باعث آسیب به پوست شود.

از طرفی مراحل پوسته ریزی و اریتماتیک به دنبال انجام پروسیجر های لایه برداری برای بازسازی سطوح پوستی (ریسورفیسنگ) مانند درم آبریژن و لیزرهای لایه بردار و یا حتی رتینول تراپی عمیق نیز میتواند موجب ناراحتی و خشمگین شدن افراد شود. بسته به خشونت آن نوع از پروسیجر انجام شده، PPE  یا اریتمای پست پروسیجر (post-procedure erythema) ممکن است از چند هفته تا چند ماه طول بکشد.

کرم های ساده و عموما چرب و غیر تخصصی برای بهبود  PPE و PLE تاکنون توصیه می شده است که همگی دارای مزایا و معایبی هستند که نمی تواند به طور اطمینان بخشی به افراد درگیر با PPE و  PLE کمک کنند. مثلا بعضی از کرم های چرب می توانند ریسک عفونت و بروز آکنه داشته باشند یا مثلا ویتامین سی نیز در پایه کرمی نمی تواند به این وضعیت کمک کند و باید ویتامین سی در سرم های پایه آبی باشد تا بتواند کمی کمک کند. شاید اغلب پمادهای تک اکتیو نیز کمک کننده باشند اما آنها نیز به صورت تخصصی تمام جوانب و ریسک ها را برای این وضعیت پوستی پوشش نمیدهند.

اما سرخ شدن ماندگار معمولا در اثر سرخ شدن های پی در پی و دوره های طولانی مدت رخ می دهد. این وضعیت نهایتا منجر به ظهور پدیده ی تلانژکتازی و عروق بزرگ شده با جریان خون کم و فاقد اکسیژن می شود. این حالت را اغلب پای عنکبوتی هم می نامند. اما برای کنترل و بهبود سرخ شدن های گاه و بیگاهی که در اثر عوامل مختلف رخ می دهد می توان از مواده موثره ی ضد قرمزی برای درمان و بهبود آن استفاده کرد.

عوامل ضد قرمزی یا ضد اریتما

دلیل بروز قرمزی صورت مولتی فاکتوریال یا چند عاملی است. ژنتیک، تلانژکتازی های سطحی و اختلالات پوستی از جمله روزاسه و سبوریا که با نام درماتیت سبورئیک نیز نام برده می شود همگی به ظاهر پوست بر افروخته و قرمز کمک می کنند. اتساع عروق و التهاب سطحی را می توان با محصولات مراقبت از پوست حاوی مواد منقبض کننده عروق و ضد التهاب کاهش داد.

مواد تشکیل دهنده محصولات مورد استفاده برای اریتما شامل عوامل تسکین دهنده مانند انجیر تیغی و آلوئه ورا ، مواد مرطوب کننده مانند پانتنول و عوامل ضدالتهابی مانند چای سبز است. افراد مبتلا به قرمزی صورت باید از محصولات حاوی سالیسیلیک اسید که چربی روی پوست را پاکسازی میکند استفاده نکنند و همچنین ترجیحا از آلفاهیدروکسی ها نیز پرهیز کنند. محصولات با رایحه و عطر نیز باعث تحریک پذیری می شوند و می توانند به طور بالقوه اریتمای صورت را بدتر کنند. علاوه بر این برای جلوگیری از اریتما ناشی از اشعه ماوراء بنفش باید روزانه از یک کرم ضد آفتاب مناسب استفاده شود.

معرفی ژل سیکازوم فیس دوکس

ژل تسکین دهنده سیکازوم یک ژل مرطوب کننده و آبرسان قوی حاوی عصاره آلوئه ورا با قدرت آنتی اکسیدانی بالا و دارای خاصیت آنژیوژنیک در فرآیند ترمیم زخم است. عصاره آلوئه ورا توان افزایش ساخت فیبروبلاست و همچنین توان رطوبت بخشی و ضد التهاب پس از پرتودرمانی بالایی دارد. ژل تسکین دهنده سیکازوم حاوی دکسپانتنول برای ایجاد نرمی پوست و رطوبت رسانی به پوست ملتهب به ویژه پس از انجام پرتو درمانی (لیزر) برای بهبود خشکی، سوختگی، خارش پوست و تحریک در اثر پر تو درمانی است. این ژل همچنین حاوی اپیکالمین است.

اپیکالمین یک سیستم آنتی اکسیدان و انرژی بخش قوی با خاصیت رطوبت بخشی و ترمیم سد دفاعی است که موجب کاهش قرمزی و سلامت بخشی به پوست حساس می گردد. این ترکیب به طور موثری تحریک را کاهش داده و آبرسانی به پوست را که بسیار مورد نیاز پوست دارای اریتما است افزایش داده و از پیری پوست در شرایط سخت اریتما جلوگیری میکند.

کاربردهای ژل سیکازوم با استناد به ترکیبات

ژل آنتی اکسیدان و مرطوب کننده سیکازوم یک محصول آبرسان و تسکین دهنده برای پوست قرمز شده و دارای اریتما و حتی روزاسه است. از این ژل می توان برای ترمیم و بازسازی پوست های استرس دیده ناشی از پروسیجرهای زیبایی کلینیکی بهره گرفت. این ژل با توجه به وجود اپیکالمین دارای توان ضد پیر پوستی بالا و یک آبرسان و رطوبت بخش عالی برای پوست های ملتهب، خشک شده و تحت استرس قرار گرفته است.

ژل تسکین دهنده سیکازوم می تواند سیستم دفاعی پوست را تقویت کند تا پوست خود را برای ساخت سلول های جدید آماده سازی کند. این ژل به تعدیل بیان ژن ها برای ترمیم زخم و سوختگی می پردازد.

ژل تسکین دهنده سیکازوم یا به طور مخفف سیکاژل با توجه به میزان دکسپانتنول موجود در فرمولش می تواند خارش و پوسته ریزی را بهبود داده و با آبرسانی خوبی که دارد به ترمیم ماتریکس خارج سلولی بپردازد. همچنین کاهش قابل ملاحظه ای در از دست رفت آب ترانس اپیدرمال (TEWL) را ایجاد کرده و استرس پوست به صورت فوق العاده ای کم شود.

این ژل کرم جذب عالی دارد و رد چربی بر جا نمی گذارد. این محصول برای پوستهاییی که به طور جدی خشک و حساس هستند بسیار مناسب است و حس خوب لطافت و نرمی همراه با تسکین التهاب به پوست حتی پس از یک بار مصرف میدهد. ژل تسکین دهنده سیکازوم یا همان سیکاژل به پوست کمک میکند که در مقابل دهیدارته شدن یک سیستم خود محافظتی ایجاد کرده و اجازه ندهد اریتمای صورت پی در پی تکرار شده و منجر به شرایط ناخوشایندی مانند پای عنکبوتی شود.

عفونت ها و زخم های پوستی

عفونتهاي ایجاد شده در زخمهاي پوستی توسط طیف وسیعی از باکتريها به وجود می آیند. این عفونت ها در شرایط اریتما و التهاب و قرمزی پس از انجام پروسیجرهای لایه برداری و زیبایی نیز بسیار محتمل است.

از شایعترین باکتريهاي ایجادکننده عفونت هاي پوستی، استافیلوکوکوس اورئوس میباشد. اﺳﺘﺎﻓﯿﻠﻮﮐﻮﮐﻮس اورﺋﻮس مسبب اﯾﺠﺎد ﻃﯿﻒ وﺳﯿﻌﯽ از ﺑﯿﻤﺎري ﻫﺎ است. در ﻋﻔﻮﻧﺖ اﺳﺘﺎﻓﯿﻠﻮﮐﻮﮐﯽ این باکتري با استفاده از آنزیمهاي مختلف خود ضایعات پوستی متعددي را در شرایط خاص در افراد مختلف ایجاد میکند.

استافیلوکوکوس اورئوس با استفاده از آنزیم هاي ترشح شده و سایر عوامل بیماري زاي خود می تواند به پروتئین هاي متنوعی در میزبان به ویژه در ماتریکس خارج سلولی متصل شده و موجب کلونیزاسیون، تهاجم به بافت آسیب دیده، انتشار در بدن و فرار از مکانسیم هاي دفاع میزبان شوند.

ژل سیکازوم در مهار این باکتری در زخم ها، اریتما و سوختگی های پوست بسیار کمک کننده است.

4.7/5 - (30 امتیاز)

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

22 نظر در “نقد و بررسی ژل سیکازوم فیس دوکس”

  1. سلام خسته نباشید، برای جای خال میشه از ژل سیکازوم استفاده کردیانه؟

      1. یک هفته ای هست که از طریق لیزر خال صورتم را برداشته دکتر ولی فقط پماد زینک اکساید گفتن تا یک هفته بزنم ولی هنوز جای خال خوب نشده چه کرمی بزنم چند نفر همین ژل سیکازوم معرفی کردن !؟

        1. اینا برای این است که به پوست کمک شود ترمیم شود ولی در محو شدن جای اون خال کستقیم دخالتی ندارند. پوست باید خودش خودشو ترمیم کنه. بعد تونستی عکس جاشو توی چت سایت برام بفرست. مرسی

  2. سلام، وقت بخیر
    بنده بخاطر برجستگی‌های ریز زیرپوستی که در ناحیه تناسلی دارم و دکتر گفتن خشکی و اگزمای پوستی هست از پماد سیکازوم استفاده می‌کنم، بعد از استفاده حس خنکی همراه با سوزش برام ایجاد می‌کنه، آیا طبیعیه؟

    1. سلام احمد آقای عزیز قرار نیست محصولات ضد اریتما گرما زا باشند چون قراره که التیام بخش باشند احتمالا کمی پوست رو خنک کنند تا از شدت التهاب و قرمزی کاسته شود و عروق خونی منقبض شوند. با تشکر از شما

  3. سلام خانم دکتر ، من چند تا خال به وسیله لیزر برداشتم، از کرم ترمیم کننده سیکازوم استفاده کنم یا ژل سیکازوم؟؟؟

  4. سلام خانم فرید فر من پوستم در اثر استفاده از لایه بردار خیلی نازک و حساس شده بنظرتون برای ترمیم از ژل سیکازوم استفاده کنم یا ترمیم کننده سیکازوم من در حال حاضر برای ترمیم پوستم از ترمیم کننده سی گل استفاده میکنم ولی خوب چربی باقی موندش باعث جوش زدن صورتم میشه… پوستم خیلی حساس شده در اثر لایه بردار انگار ناهموار شده و روزنه ای شده

    1. سلام خانم فرید فر من صورتم چرب نیس خیلی حساس و نازکه که در اثر استفاده نا صحیح از لایه بردار سد دفاعی پوستم آسیب دیده قبلا پوستم چرب بود ولی بعد از استفاده از لایه بردار اختلال در پوستم بوجود اومد الان خشک و روزنه ای و حساس و نازک شده بنظرتون برای تقویت سد دفاعی پوستم از ژل کرم سیکازوم استفاده کنم یا کرم ترمیم کننده چون در حال حاضر دارم کرم ترمیم کننده سی گل میزنم باعث جوش سرسفید و کلا جوش میشه از طرفی هم پوستم به ترمیم کننده نیاز داره بنظرتون کدوم مناسبتره برای پوستم؟

      1. سلام زهرا جان / من فکر میکنم بهتره شما دو تا محصول از اوردینری بزنید البته اگر بتوانید هزینه کنید. سرم ماتریکسیل و کرم NMFs اوردینری / اگر نه پس بهتره کیت سرم هیروز بزنید. اگر سرم هیروز هم گرونه باید کرم سیکازوم و سرم کپسولی نوتروژینا بزنید. و ژل سیکازوم خیلی کمک نمیکنه در این موقعیت. باز سوالی بود در خدمتم./

  5. سلام …ریموو ابرو انجام دادم جاش قرمز شده آیا ژل سیکازوم برای رفع قرمزیش خوبه استفاده کنم یا کرم ترمیم کننده سیکازوم …؟

  6. آمنه سادات

    خانم دکتر واقعا عالی بود من هیچ وقت یک کرم آبرسان خوب پیدا نمیکردم و این ژل سیکازوم رو شما معرفی کردید اصلا نجاتم دادید. مرسی ❤️❤️

  7. سلام خانم دکتر
    واقعا مرسی از نحوه توضیح دادنتون ❤️ وقتی متن ها شما رو می خونم خیلی احساس خوبی دارم . پاینده باشید همیشه

به این مقالات هم نگاهی بیاندازید!