به دایرکتوری مواد اولیه خوش آمدید!

سالیسیلیک اسید در کازمتیک

سالیسیلیک اسید حاصل از سالسین پوست درخت بید

INCI Name: Salicylic Acid

سالیسیلیک اسید چیست؟

این اسید شاخص ترین بتاهایدروکسی اسید و یک نوع اسید فنولیک است که برخلاف آلفا هایدروکسی اسید ها محلول در آب نیست و چربی دوست است. سالیسیلیک اسید (SA) با از بین بردن و شل کردن دسموزوم (پیوند بین سلول های لایه بیرونی پوست) موجب لایه برداری پوست می شود.  همچنین با حل کردن چربی ها اقدام به پاکسازی چربی های موجود در منافذ و رفع انسداد آنها می کند. این اسید به دلیل خاصیت لایه برداری و پاکسازی کننده چربی پوست یکی از عوامل ضد آکنه بسیار شناخته شده و بهتر است بگوییم رایج ترین در محصولات مراقبت از پوست چرب و آکنه ای است.

سالیسیلیک موضعی با کاهش تورم و قرمزی و رفع انسداد منافذ پوستی به کاهش جوش و درمان آن کمک میکند. سالیسیلیک اسید را اورتو – هایدروکسی بنزوئیک اسید نیز می نامند، جامد کریستالی که به طور طبیعی در بسیاری از گیاهان وجود دارد.

بتا هایدروکسی اسیدها

BHAs معمولا شامل سالیسیلیک اسید ( و مواد مرتبط با آن مانند سالیسیلات، سدیم سالیسیلات و عصاره بید) ، بتا هایدروکسی بوتانوئیک اسید، تروپیک اسید، ترتوکانیک اسید هستند.  در حال حاضر رایج ترین بتاهایدروکسی اسیدی که مورد استفاده قرار میگیرد سالیسیلیک اسید است. در مواردی تولید کنندگان محصولات کازمتیک از سالیسیلیک با نام بتا هایدروکسی اسید در فرمول هایشان نام می برند.

استفاده طولانی مدت از محصولات کازمتیک حاوی SA ایمن است. تاکید شده است که افرادی که از محصولات حاوی SA استفاده میکنند حتما از ضد آفتاب استفاده نمایند. اینکار به این دلیل است که SA ممکن است پوست را به نور آفتاب حساس تر از قبل نماید.

به افرادی که از محصولات حاوی SA استفاده میکنند توصیه شده است که دستورات روی لیبل محصولات را رعایت کنند و فراتر از آن نروند.  از محصولات حاوی BHA  ها برای کودکان استفاده نکنید. همچنین زمانی که شما از محصولات حاوی BHA ها استفاده میکنید سعی کنید استفاده از محصولات ضد آفتاب را خیلی جدی بگیرید.

البته باید ذکر کرد که از نظر اکثر شیمیدان ها سالیسیلیک اسید یک بتاهایدروکسی اسید واقعی نیست. با این حال شرکت های کازمتیک اغلب از آن با نام BHA نام می برند و در نتیجه مصرف کننده ها هم آن را به عنوان یک بتاهایدروکسی اسید می شناسند.

4.5/5 - (12 امتیاز)
شبنم فریدفر

شبنم فریدفر

دکتر داروساز ؛ دانشکده داروسازی دانشگاه تهران

سوال یا نظری دارید حتما مطرح کنید ??

نشانی ایمیل و موبایل شما منتشر نمیشه.

سبد خرید
فروشگاه
منو
0 محصول سبد خرید