به دایرکتوری مواد اولیه خوش آمدید!

پانتنول در کازمتیک

پانتنول چیست

INCI : Panthenol (D-panthenol , pantothenol, Dexpanthenol)

پانتنول چیست؟

پانتنول (که پانتوتنول نیز نامیده می شود) آنالوگ الکلی اسید پانتوتنیک (ویتامین B5) است. از ویتامین B5 در کل بدن برای عملکرد طبیعی و تولید انرژی استفاده می شود. پانتنول در درون پوست به سرعت به اسید پانتوتنیک اکسید می شود. پانتوتنول یک مایع شفاف چسبناک در دمای اتاق است. پانتنول یکی از همه کاره ترین مواد موجود در محصولات موضعی برای پوست است که از آن به عنوان مرطوب کننده و برای بهبود ترمیم زخم در محصولات دارویی و کازمتیک استفاده می شود.

دکسپانتنول چیست؟

پانتنول دارای دو انانتیومر D و L است. در بین این دو انانتیومر تنها نوع D- پانتنول است که به طور بیولوژیکی فعال است. این بدان معنا است که تنها فرم دی پنتنول که با نام دکسپانتنول و پرو ویتامین ب 5 نامگذاری شده است می تواند در پوست به ویتامین ب 5 (پانتوتنیک اسید) تبدیل شود و فرم انانتیومر L این خصوصیت را ندارد. هر دو انانتیومر دارای اثرات مرطوب کنندگی هستند و به دلیل همین خاصیت است که از دکسپانتنول در محصولات مراقبت از پوست به عنوان یک هموکتانت استفاده میشود. در محصولات کازمتیک اغلب اغلب از دکسپانتنول که فرم فعال و با جذب مناسب و راحت تر پانتنول است استفاده می شود. دکسپانتنول یا پرو ویتامین ب۵ یا دی-پنتنول (D-Panthenol) در داخل پوست به پانتوتنیک اسید یا همان ویتامین ب 5  اکسیده می گردد.

پرو ویتامین B5 یا همان دی پانتنول (دکسپانتنول) یک عامل تسکین دهنده و مرطوب کننده است. مانند یک هموکتانت به پوست کمک می کند آب جذب کند و سپس آن را نگه دارد. وظیفه اصلی آن در محصولات مراقبت از پوست مرطوب سازی پوست است. همچنین تحقیقاتی نشان داده است که پانتنول می تواند به پوست ما کمک کند تا لیپیدهای دوست داشتنی بیشتری تولید کند که برای یک سد دفاعی پوستی قوی تر و سالم مهم هستند.

دکسپانتنول برای چه استفاده می شود؟

این دارو به عنوان مرطوب کننده برای درمان یا جلوگیری از خشکی ، خشن ، پوسته پوسته ، خارش پوست و تحریکات جزئی پوست (به عنوان مثال ، بثورات پوشک ، سوختگی پوست در اثر پرتودرمانی) استفاده می شود. نرم کننده ها موادی هستند که پوست را نرم و مرطوب کرده و خارش و پوسته پوسته شدن را کاهش می دهند

در داروسازی، صنعت کازمتیک و محصولات مراقبت شخصی ، پانتنول برخلاف مواد مرطوب کننده رایج همچون هیالورونیک اسید همزمان به عنوان یک هموکتانت و یک امولینت عمل میکند که در پمادها ، لوسیون ها ، شامپوها ، اسپری های بینی ، قطره های چشم و محلول های تمیز کننده لنزهای تماسی استفاده می شود.

در پمادها از آن برای درمان آفتاب سوختگی ، سوختگی خفیف ، آسیب های پوستی جزئی و اختلالات (در غلظت 2تا 5 درصد) استفاده می شود. پانتنول هیدراتاسیون را بهبود می بخشد، خارش و التهاب پوست را کاهش می دهد، خاصیت ارتجاعی پوست را بهبود می بخشد و سرعت ترمیم زخم های اپیدرمی را تسریع می کند. برای این منظور گاهی پانتنول را با آلانتوئین ترکیب می شود. همچنین پانتنول توسط تتو کاران حرفه ای به عنوان کرم مرطوب کننده پس از خال کوبی توصیه و استفاده می شود.

4.3/5 - (4 امتیاز)
شبنم فریدفر

شبنم فریدفر

دکتر داروساز ؛ دانشکده داروسازی دانشگاه تهران

سوال یا نظری دارید حتما مطرح کنید ??

نشانی ایمیل و موبایل شما منتشر نمیشه.

سبد خرید
فروشگاه
منو
0 محصول سبد خرید