به دایرکتوری مواد اولیه خوش آمدید!

سیتریک اسید در کازمتیک

سیتریک اسید
INCI Name: Citric Acid

سیتریک اسید یک اسید ارگانیک طبیعی است که به وفور در مرکباتی مانند انواع لیمو ، گریپ فروت و پرتقال وجود دارد. همچنین یک ماده خام است که به طور خاص برای مقاصد صنعتی تولید می شود و در طیف گسترده ای از محصولات از جمله مواد غذایی و نوشیدنی ها، آماده سازی های دارویی، شوینده ها، محصولات حمام، مراقبت از پوست، مراقبت از مو و بسیاری از لوازم آرایشی دیگر استفاده می شود.

این اسید یک ماده ضروری در چرخه متابولیسم کربوهیدرات بدن است و عمدتا به عنوان یک عامل کیلیت، عامل بافر و تنظیم کننده PH در محصولات کازمتیک استفاده می شود. همچنین می تواند بازسازی کراتین را تسریع کند، به لایه برداری ملانین پوست کمک کند، منافذ را کوچک کند، جوش های سرسیاه را حل کند و پوست را سفید و مرطوب نماید. اسید سیتریک به خانواده اسیدهای AHA ها تعلق دارد که از لایه برداری پوست برای ایجاد پوستی شاداب و سفت تر پشتیبانی می کند. همچنین یک آنتی اکسیدان است که در کاربردهای ضد پیر پوستی استفاده می شود.

سیتریک اسید

اسید سیتریک به عنوان یک ماده خام پرمصرف در بسیاری از محصولات رایج در صنایع و بخش های مختلف وجود دارد. برای مثال به محصولات غذایی و نوشیدنی‌هایی مانند نوشابه‌های گازدار اضافه می‌شود، می‌تواند به عنوان یک نگهدارنده، تنظیم‌کننده pH، تثبیت‌کننده و اسیدی‌کننده عمل کند و با طعم تند و ترش مشخصی که دارد، طعم را تقویت کند. در داروسازی، اسید سیتریک می تواند به عنوان یک عامل ضد انعقاد و کیلیت عمل کند. نمک های آن به یون های کلسیم، یکی از اجزای کلیدی فرآیند انعقاد خون، متصل می شوند و در نتیجه از تشکیل لخته جلوگیری می کنند. در لوازم آرایشی و مراقبت شخصی، اسید سیتریک به عنوان یک ماده کازمتیک مقرون به صرفه عمل کرده و بکار گرفته میشود.

ماده خام اسید سیتریک بدون آب، یک پودر کریستالی با کیفیت بالا و ریز است که از تخمیر ذرت و چغندر قند به دست می آید. این اسید يکي از مهم ترين اسيدهاي آلي است که مصرف آن در جهان از اهميت بالايي برخوردار بوده و ساليانه تقاضا برای آن رو به افزايش است.

نوع محصول و عملکرد اثرات
زمانی که به چنین فرمولهایی اضافه شود…

کرم ها، لوسیون ها، سرم ها، ژل ها، پاک کننده ها، تونر ها، شامپو ها و کاندیشنرها

سیتریک اسید عملکردهای زیر را دارد:

  1. تنشیم PH
  2. آنتی اکسیدان
  3. تثبیت کننده
  4. لایه بردار
  5. عمال کیلیت

این کمک میکند که :

  • سطح PH را کاهش میدهد تا منعکس کننده میزان اسید منتل پوست باشد که پتانسیل تحریک پوست را کم کند و از اختلال در سد طبیعی پوست پیشگیری شود.
  • عملکرد پرزرواتیوها و آنتی اکسیدان های فرمول را تقویت میکند در نتیجه ماندگاری محصول طولانی تر میشود.
  • به تثبیت یا بهینه سازی عملکرد فعال ها، رنگ ها و غلیظ کننده های مختلف، که به عملکرد کلی محصولات کمک می کند.
  • به لایه برداری و اصلاح سطح و رنگ پوست کمک میکند.
  • به حالت پذیری و عدم وز شدن مو کمک میکند.
  • به محافظت از پوست و مو در مقابل رادیکال های آزاد کمک میکند.

دوز توصیه شده در این حالت 0.5 % است.

وقتی به چنین فرمول هاییی اضافه شود:

صابون ها و شوینده ها

سیتریک اسید عملکرد اینگونه دارد:

  • عامل کیلیت
  • آنتی اکسیدان
  • لایه بردار

این کمک میکنه به موارد زیر:

  • سرعت اکسیداسیون را کاهش میدهد که ممکن است کنجر به تغییر رنگ به لکه های نارنجی در فرمول شود.
  • خاصیت کف کنندگی و پاک کنندگی صابون را افزایش میدهد.
  • عمر مفید صابون را افزایش میدهد.

حداکثر دوز توصیه شده 1% در این فرمول ها است.

اخطار : هیچ گاه از اسید سیتریک خام به صورت شخصی در منزل استفاده نکنید و دور از دسترس کودکان نگهداری کنید.

4.7/5 - (3 امتیاز)
شبنم فریدفر

شبنم فریدفر

دکتر داروساز ؛ دانشکده داروسازی دانشگاه تهران

سوال یا نظری دارید حتما مطرح کنید ??

نشانی ایمیل و موبایل شما منتشر نمیشه. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
فروشگاه
منو
0 مورد سبد خرید