به دایرکتوری مواد اولیه خوش آمدید!

ایزوپروپیل میریستات در کازمتیک

ایزوپروپیل میریستات در کازمتیک

INCI name: Isopropyl myristate

ایزوپروپیل میریستات (IPM) استر حاصل از ایزوپروپیل الکل و میریستیک اسید است. میریستیک اسید که اسید تترادکانوئیک نیز نامیده میشود به طور طبیعی در چربی ها و روغن حیوانی و گیاهی و با سطح نسبتا بالایی در درخت جوز، روغن پالم، روغن نارگیل و چربی کره وجود دارد. نمک ها و استرهای این اسید که طیف وسیعی هم هستند و هر کدام نیز نقش های خاصی دارند میتوانند در محصولات کازمتیک استفاده شوند. ایزوپروپیل میریستات یکی از همین استرها است که به عنوان یک بایندر یا اتصال دهنده عالی در فرمول عمل میکند. بایندرها و امولسیون کننده ها عناصری در فرمول ها هستند که می توانند ترکیب پایداری از مواد مختلف را در کنار هم ایجاد کنند مانند اتصال آب و روغن در کنار هم.

ایزوپروپیل میریستات برای پوست مفید است؟

IPM به تقویت سد دفاعی پوست کمک میکند و پوست را نرم نگه می دارد. این ویژگی IPM در محصولات به ویژه برای پوست های خشک و مستعد پوسته ریزی بسیار مفید است. ایزوپروپیل میریستات یک امولینت و یک بایندر فوق العاده در صنعت کازمتیک است که به طرز عالی تکسچر محصول را لطافت می بخشد و مشخصه خاص این استر این است که موجب جذب بهتر مواد موثره موجود در فرمولاسیون ها به درون پوست می شود. دلیل محبوبیت آن در صنعت درموکازمتیک همین امر است.

ایزوپروپیل میریستات برای پوست مضر است؟

ایزوپروپیل میریستات از ایمنی کاملا ایمن و بی خطر است. اما اغلب توسط گروهی از درماتولوژیست های جوان مورد کم لطفی قرار می گیرد و به عنوان یک ماده بد برای انسداد منافذ معرفی می شود و این تفکر بر اساس یک مطالعه قدیمی است که برای فرم خالص ماده است که روی نمونه حیوانی انجام شده است و به شیوه ی مدرن امروزی آن که در فرولاسیون های نهایی محصولات کازمتیک برای انسان استفاده می شود ارتباطی ندارد.

به زبان ساده تر ایزوپروپیل میریستات وقتی در فرمولاسیون یک محصول کازمتیک قرار میگیرد هیچ پتانسیلی برای مسدود سازی منافذ ندارد. که البته شایان ذکر است که همان فرم خالص آن نیز در مطالعه در سال 2015 دیده شده که روی پوست آسیایی ها دارای فعالیت کومدوژنیک ضعیفی است. البته ذکر این نکته هم بد نیست که بدانیم که اساسا پوست آسیایی ها حساسیت کمتری به کومدوژنیسیتی دارد.

4.6/5 - (7 امتیاز)
شبنم فریدفر

شبنم فریدفر

دکتر داروساز ؛ دانشکده داروسازی دانشگاه تهران

سوال یا نظری دارید حتما مطرح کنید ??

نشانی ایمیل و موبایل شما منتشر نمیشه.

سبد خرید
فروشگاه
منو
0 محصول سبد خرید