به دایرکتوری مواد اولیه خوش آمدید!

عصاره جلبک قرمز پورفیرا نافی

عصاره جلبک قرمز پورفیرا نافی

INCI name (HELIONORI®) : Water (and) Porphyra umbilicalis extract (Algae extract)

عصاره جلبک قرمز پورفیرا نافی یا لاور رودوفیتا با نام علمی  Porphyra Umbilicalis در آب های سرد و کم عمق دریایی رشد میکند که میتوان آن را در شرایط جزر و مد در کنار سواحل پیدا کرد. شاخه های قهوه ای این جلبک مانند زباله های پلاستیکی روی سخره های کنار ساحت پراکنده شده اند. این جلبک مصرف خورارکی دارد و منبع غنی از ویتامین ب 12 است.

عصاره جلبک قرمز پورفیرا نافی حاوی اسیدهای آمینه شبیه مایکوسپورین (Mycosporine-like Amino Acids) است که در برابر نور خورشید و قرار گرفتن در معرض گرما بسیار پایدار است و از پوست در مقابل آسیب UVA محافظت می کند و جایگزینی طبیعی برای فیلترهای سنتزی UVA است. عصاره جلبک قرمز پورفیرا نافی ماده اصلی کمپلکس هلیوگارد شرکت میبل سوئیس است. این عصاره حاوی آمینو اسیدهای شبه مایکوسپورین (MAAs) شامل ترکیبات نیتروژن دار محلول در آب است که معمولاً بین 310 نانومتر تا 360 نانومتر جذب نور دارد و به عنوان فیلتر ضد آفتاب طبیعی UVA عمل می کند.

عصاره لاور ردوفیتا به عنوان یک محافظ زیستی واقعی در برابر آسیب های پوستی ناشی از UVA عمل می کند. از تشکیل سلول های آفتاب سوختگی جلوگیری می کند و از DNA (آزمایش ستاره دنباله دار روی ملانوسیت های انسانی) و غشای سلولی در برابر UVA محافظت می کند. در کاربردهای زیبایی در محصولات مراقبت از آفتاب استفاده می شود.

خانواده جلبک های قرمز و کاربردهای آن در کازمتیک

خانواده جلبک ها بیش از 20 هزار گونه شناخته شده هستند که هر کدام حاوی کلروفیل به عنوان رنگدانه فتوسنتزی اصلی خود هستند. این جلبک ها تمایل طبیعی به جذب و استفاده از نور خورشید دارند و به پوست کمک میکنند که در مقابل رادیکال های ناشی از نور آفتاب توان آنتی اکسیدانی داشته باشد.

عصاره جلبک قرمز که معمولا در محصولات مراقبت از پوست با نام جلبک دریایی رودوفیتا نیز نامیده می شود حاوی مقادیر زیادی از پلی ساکاریدهای سولفاته (کاراگینان)، پپتیدها، کاروتنوئیدها و اسیدهای چرب است. این اجزای تشکیل دهنده قدرت آنتی اکسیدانی جلبک قرمز است. عصاره جلبک قرمز میتواند رادیکال های موجود در محیط اطراف خود را خنثی کند.

عصاره جلبک قرمز به عنوان عامل غلظت دهنده فرمولاسیون محصولات مراقبت از پوست و همچنین باعث مطلوب سازی بافت محصول شده و آن را قابل پخش تر روی پوست می نماید. عصاره جلبک قرمز به شفاف شدن پوست و ایجاد یک سد دفاعی سالم در پوست کمک میکند و قابلیت نگه داری رطوبت و آبرسانی طبیعی به پوست را دارد.

جلبک قرمز همچنین می تواند از پوست در مقابل آسیب اکسیداتیو ناشی از آلودگی هوا و ذرات معلق محافظت نماید. محصولات فرموله شده با عصاره جلبک قرمز می توانند قابلیت سطح پوست در خنثی سازی بسیاری از رادیکال های آزاد که در محیط روزمره وجود دارند را بالا ببرند و محافظت روزانه از پوست را ایجاد کنند.

عصاره هیدرولیز شده رودوفیس

رودوفیس هیدرولیز شده نیز نوعی جلبک قرمز است که مانند انواع دیگر جلبک قرمز در محصولات مراقبت از پوست استفاده می شود. عصاره جلبک قرمز به بهبود رطوبت پوست و توانایی داشتن ظاهری سالم کمک میکند. این جلبک قرمز منبع خوبی از آنتی اکسیدان است. مطالعات نشان داده است که آنتی اکسیدان های موجود در جلبک قرمز می تواند و سایر انواع جلبک ها میتوانند آسیب های اکسیداتیو ناشی از نور UVB را در پوست جبران و خنثی نمایند.

جلبک قرمز غنی از ماده ای بنام کاراگینان است که در محصولات کازمتیک به عنوان یک ماده غلیظ کننده و ژل کننده طبیعی عمل میکند. ساختار کاراگینان شبیه گلیکوزآمینوگلیکان ها (گگ ها) است که یکی از بخش های اصلی لایه دفاعی پوست هستند. کاراگینان های موجود در جلبک قرمز میتوانند به انتقال مواد موثره از میان لایه های بیرونی پوست به درون پوست کمک کنند. علاوه بر این خود جلبک قرمز نیز منبع کلسترول گیاهی است که ترکیبات اسید چرب آن منافع بسیاری برای پوست دارد.

4.7/5 - (6 امتیاز)
شبنم فریدفر

شبنم فریدفر

دکتر داروساز ؛ دانشکده داروسازی دانشگاه تهران

سوال یا نظری دارید حتما مطرح کنید ??

نشانی ایمیل و موبایل شما منتشر نمیشه. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
فروشگاه
منو
0 مورد سبد خرید