به دایرکتوری مواد اولیه خوش آمدید!

شی باتر در کازمتیک

شی باتر در کازمتیک

INCI name: Butyrospermum Parkii Butter

شی باتر یا کره درخت شی، روغنی است که از هسته  میوه درخت شی استخراج می شود. در گذشته میوه این درخت بصورت سنتی توسط زنان در آب جوشانده می شد و هم برای خوراکی و هم برای مصارف پوستی از آن استفاده می شد. در صحرا های آفریقا، از این باتر برای محافظت از پوست در برابر آفتاب سوختگی و از دست ندادن رطوبت پوست در گرما و بادهای خشک آنجا استفاده می شد. این ماده همچنین در درمان بیماریهای پوستی و کاهش التهابات پوست بسیار مورد استفاده قرار می گرفت.

شی باتر سرشار از استئاریک اسید ، اولئیک اسید و ویتامین E است . این باتر به عنوان یک منبعی از روغن گیاهی حاوی ۴۰-۶۰ درصد اولئیک اسید ، ۵۰-۲۰ درصد استئاریک اسید ، ۲-۹ درصد پالمتیک اسید، حدود یک درصد لینولئیک اسید و مقدار کمی آراشیدیک اسید است که در کازمتیک کاربرد های فراوانی دارد. بهترین شی باتر مورد استفاده در این صنعت حاصل پرس سرد است فرآیندی که به آن هیچ افزودنی یا پرزرواتیوی اضافه نمی گردد.

شی باتر بافتی ویژه و مخصوص به خود را دارد و در دمای اتاق به هیچ عنوان مایع نمی گردد اما اگر این باتر را در بین دو انگشت دستمان بگیریم به راحتی نرم و مایع می شود و همین امر سبب سهولت در مصرف این باتر در استعمال موضعی است. عصاره شی باتر غنی از ترکیبات با ارزشی است که شامل چربی های اشباع نشده غیرصابونی، اسیدهای چرب ضروری، فیتوسترولها، ویتامین E و D  و آلانتوئین می باشد.

خواص شی باتر در محصولات مراقبت از پوست

شی باتر در کازمتیک دارای اثرات ضد التهابی است و لذا می تواند به عنوان یک ماده ضد التهاب در محصولات کازمتیک بکار برود. شی باتر در کازمتیک همچنین دارای اثرات مرطوب کننده و امولینت فوق العاده ای است و سبب آبرسانی و رفع خشکی پوست نیز می گردد. شی باتر همچنین به بازسازی سلولی بافتهای پوست کمک نموده و سبب  کاهش چین و چروک می گردد.

در مطالعه ای مشخص شده بکار گیری شی باتر در محصولات کازمتیک می تواند تاثیر مثبتی بر کاهش آثار پیر پوستی  داشته باشد. مطالعات دیگری نیز اثرات این باتر را در کاهش اثرات ناشی از بیش تابش آفتاب و همچنین افزایش و تحریک کلاژن سازی به اثبات رسانده است. شی باتر در کازمتیک به خوبی موجب نرمی و از بین بردن ترک و مشکلات خشکی پوست ناشی از باد خشک ، سردی و گرمی هوا و آب سخت (پدیده هوازدگی) می گردد.

شی باتر همچنین به واسطه اثرات ترمیم کنندگی آن می تواند در فرآورده های ترک شکم و بدن نیز بکار برود و تحقیقات نشان داده است این باتر می تواند نقش موثری در کاهش اثرات استرچ مارک یا ترک شکم دوران بارداری و همچنین علائم سلولیت داشته باشد. بواسطه اثرات ضد قارچ و ضد التهاب شی باتر از این ماده در محصولات مراقبت از پای کودکان نیز استفاده می گردد. اثرا ضد التهابی “شی باتر” بواسطه وجود ۲-۷ درصد ” استرهای بایو اکتیو تری ترپنی ” موجود در شی باتر است که به علاوه خواص پرولیفراسیونی در فیبروبلاست های پوستی نیز نشان می دهند.

کاربرد های شی باتر در محصولات مراقبت از پوست و مو

1.رفع خشکی پوست

2. التیام کهیرهای پوستی

3. کمک به رفع پوسته پوسته شدن پوست پس از بیش تابش آفتاب

4. کمک کاهش چروک  و خطوط پیری

5. بهبودی آفتاب سوختگی

6. محصولات پس از اصلاح صورت

7. ترمیم زخم های کوچک

8. رفع ترک های پوستی همانند استرچ مارک و سلولین

9. بهبودی ترک پاشنه پا

10. رفع آسیب های ناشی از سرمای هوا

11. بهبودی جای گزش حشرات

12. درمان اگزما

13. کمک به درمان انواع درماتیت همانند درماتیت تماسی و درماتیت سرشتی

14. کمک به بهبودی آسیب های پوستی ناشی از گرمای هوا

15. کمک به بهبودی ادراری سوختگی پای بچه

بر اساس تقسیم بندی های بین المللی ۵ نوع شی باتر در سطح مارکت وجود دارد که از نوع کاملا خالص و بدون دستکاری و تصفیه نشده تا نوع دستکاری  و تصفیه شده و حاوی برخی از حلال های آلی طبقه بندی می گردند. شی باتر نوع A رنگی کره ای متمایل به زرد داشته و از بوی طبیعی خاصی برخوردار است و شی باتر دستکاری شده نیز رنگی کاملا سفید دارد و بوی چندانی از آن به مشام نمی رسد.

منبع : شی باتر در کازمتیک

4.9/5 - (12 امتیاز)
شبنم فریدفر

شبنم فریدفر

دکتر داروساز ؛ دانشکده داروسازی دانشگاه تهران

سوال یا نظری دارید حتما مطرح کنید ??

نشانی ایمیل و موبایل شما منتشر نمیشه.

سبد خرید
فروشگاه
منو
0 محصول سبد خرید