به دایرکتوری مواد اولیه خوش آمدید!

سدیم پی سی ای در کازمتیک

سدیم پی سی ای

INCI name: sodium PCA

سدیم پی سی ای یا سدیم PCA (سدیم پیرولیدون کربوکسیلات) یک ماده آبرسان طبیعی است. سدیم PCA یک هموکتانت است که به عنوان یک عامل آبرسان عمل میکند و یک احیا کننده پوست در بسیاری از محصولات مراقبت از پوست و مو است. به زبان ساده تر سدیم پی سی ای یک عامل طبیعی مرطوب کننده و نمک سدیم اسید پیروگلوتامیک است. این ماده دارای اثرات مرطوب کنندگی بسیار برتر از گلیسیرین، پروپیلن گلایکول و سوربیتول است.

هموکتانت ها موادی هستند که به پوست کمک میکنند که رطوبت درون خود را محفوظ نگه دارند. این مواد اصطلاحا خاصیت هیگروسکوپیک دارند و آب را به خود جذب نموده و لایه های بیرونی پوست را آبدار و فربه تر نشان میدهند.

سدیم پی سی ای از ترکیبات طبیعی مانند گیاهان ، میوه ها و روغن ها حاصل می شود. سدیم پی سی ای فرم نمک سدیم پیروگلوتامیک اسید است که بنام اسید آمینه پرولین نیز شناخته می شود. آمینو اسید ها پایه تمام پروتئین ها را تشکیل میدهند. فرم نمک این مولکول اجازه می دهد تا در آب محلول باشد و بتواند در آب حل شود.

خود PCA در تمام سلول های زنده یافت می شود و می تواند از موادی مانند روغن نارگیل و جلبک های دریایی برای استفاده در محصولات مراقبت از پوست استفاده شود. به همین دلیل است ما اغلب در سرم های آبرسان و پاک کننده ها و کرم های مخصوص پوست خشک می بینیم تا به رطوبت بخشی پوست در حین حتی شستشو نیز کمک کند.

سدیم PCA بیشتر به صورت سنتزی در صنعت کازمتیک استفاده می شود که البته میتوان از منابع گیاهی هم استخراج کرد. جالب است که بدانید خود پی سی ای از طریق تجزیه پروتئین فیلاگرین درون سلول های کورنئوسیت تشکیل شود.

کورنئوسیت ها سلول های مرده ای هستند که خارجی ترین لایه پوست را تشکیل می دهند. این لایه به عنوان یک مانع محافظ سدی ایجاد میکند که از تبخیر سطحی رطوبت پوست ممانعت به عمل آورده و موجب کاهش اثرات رشد بیش از حد باکتری ها و مواد حساسیت زا نیز می شوند.

سدیم پی سی ای حدود 12% از NMFs را تشکیل میدهد. ان ام اف ها فاکتورهای رطوبت بخش طبیعی پوست هستند که از اجزای مختلفی تشکیل شده اند مانند اسیدهای آمینه، لاکتیک اسید، قندها و پروتئین های کوچک که همراه با لیپیدهای طبیعی موجود در پوست برای سالم نگه داشتن سطح پوست و حفظ لطافت و مرطوب نگه داشتن پوست بدن فعالیت می کنند.

4.3/5 - (5 امتیاز)
شبنم فریدفر

شبنم فریدفر

دکتر داروساز ؛ دانشکده داروسازی دانشگاه تهران

سوال یا نظری دارید حتما مطرح کنید ??

نشانی ایمیل و موبایل شما منتشر نمیشه. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
فروشگاه
منو
0 مورد سبد خرید