به دایرکتوری مواد اولیه خوش آمدید!

سوربیتول

سوربیتول در کازمتیک

INCI name: Sorbitol

سوربیتول یک الکل قندی است که در محصولات مراقبت از پوست به عنوان یک ماده آبرسان و رطوبت رسان مورد استفاده قرار میگیرد. این الکل قندی همچنین به عنوان ضخامت بخش فرمولاسیون (thickener) نیز مورد نظر و قابل استفاده است. سوربیتول بافت مخملی و بهبود یافته ای به فرمول نهایی می دهد. سوربیتول همچنین به عنوان یک ماده اولیه پری بیوتیک عمل کند که برای تغذیه باکتری های مفید روی پوست مورد استفاده قرار میگیرد.

پوست دارای میکروبیوم طبیعی یی است که آن را در مقابل باکتریهای مضر و عفونت ها محافظت میکند. وقتی تعادل میکروبیوم توسط شستشوی زیاد، محصولات شوینده و لایه بردار خشن و یا حتی بیماری ها تحت تاثیر قرار بگیرد، پوست ممکن است در معرض عفونت قرار بگیرد.

سوربیتول یک قند یا شیرین کننده طبیعی است که در بسیاری از میوه ها و گیاهان یافت می شود. اولین بار توسط یک شیمیدان فرانسوی در دهه هفتاد قرن نوزدهم میلادی شناسایی شد. این قند به طور طبیعی در میوه هایی مانند گلابی، سیب، هلو و آلو خشک یافت می شود. سوربیتول را می توان با کاهش گلوکز تولید کرد یعنی گروه آلدهید گلوکز را جایگزین یک گروه هیدروکسیل نمود. بتا براین این ماده یک الکل قندی است. شربت ذرت شاخص ترین ماده ای است که از آن سوربیتول تولید می شود.

سوربیتول در درجه اول در محصولات کازمتیک به عنوان یک عامل هموکتانت استفاده می شود زیرا می تواند با کشیدن آب توسط اسمز از هوا، باعث آبرسانی و پیشگیری از کاهش رطوبت پوست شود. سوربیتول به میزان 60 درصد شیرین تر از شکر معمولی یا همان ساکاروز است و بیش از 50 سال است که به عنوان یک ماده ایمن برای مراقبت از پوست شناخته شده است. سوربیتول تحریک پوستی ایجاد نمی کند و یا حساسیت را بدتر نمی کند و هیچ مسئله سمی ایجاد نمی کند. 

4.8/5 - (3 امتیاز)
شبنم فریدفر

شبنم فریدفر

دکتر داروساز ؛ دانشکده داروسازی دانشگاه تهران

2 نظر در “سوربیتول

  1. My.skin گفت:

    سلام ، خسته نباشید
    یه سوال داشتم
    من راکوتان می خورم و از پانژل و محلول کلیندامایسین استفاده میکنم . می خوام که یه تونر به روتینم اضافه کنم . توی تونرم از سوربیتول استفاده شده .(ترکیب 6ام ) ممکنه باعث افزایش تراکم پروپینیم آکنه روی صورتم و بدتر شدن وضعیت آکنه بشه ؟ چون در بالا ذکر کردید که باعث افزایش باکتری های پوست میشه .

    1. سلام دوست بزرگوار / شما که در این حد در حال بررسی و علاقه مند به ترکیبات محصولات مورد استفاده هستید عجیب است که این موضوع رو بد متوجه شدید. نوشتیم به عنوان مواد پری بیوتیک مغذی برای باکتری ها مفید ؛ این یعنی جمعیت باکتری های مضر با تغذیه باکتری های مفید کم میشه نه اینکه p.acne زیاد شود. با تشکر از توجه شما

سوال یا نظری دارید حتما مطرح کنید ??

نشانی ایمیل و موبایل شما منتشر نمیشه. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
فروشگاه
منو
0 مورد سبد خرید