به دایرکتوری مواد اولیه خوش آمدید!

تیتانیوم دی اکساید

تیتانیوم دی اکساید یک فیلتر موثر یو وی برای ضد آفتاب ها است.

INCI name: Titanium dioxide

تیتانیوم دی اکساید یک ماده معدنی طبیعی است که از زمین استخراج می شود و سپس برای استفاده در محصولات مصرفی فرآوری و خالص سازی می شود. این ترکیب معدنی با نام اکسید تیتانیوم نیز شناخته می شود. تیتانیوم دی اکساید به اطمینان کامل از ایمنی آن در محصولات صنایع غذایی، رنگ، کازمتیک و حتی دارو استفاده می شود.

تیتانیوم دی اکساید همانند زینک اکساید یک فیلتر معدنی یو وی وسیع الطیف است که به لایه شاخی پوست نفوذ نمیکند. اما اکسید تیتانیوم  دامنه طول موجی که می تواند فیلتر کند از زینک اکساید کمتر است. ذرات میکروفاین شده ی تیتانیوم دی اکساید می توانند نور UVB و نور UVA-ll (315-340nm)  را فیلتر میکنند اما در ناحیه UVA1 پوشش ندارد و نمی تواند امواج 340 تا 400 نانومتر را فیلتر کند.

تیتانیوم دی اکساید در مقابل یو وی از پوست محافظت می کند و هیچ ریسک حساسیت زایی برای آن در نظر گرفته نمی شود و از آنجا که ماده ی ملایمی است ضد آفتاب های حاوی آن میتوانند برای پوست حساس و مستعد اریتما (قرمزی) مناسب و سازگاری زیادی داشته باشند. این موضوع باعث شده که تولید کننده های ضد افتاب های دور چشم روی این فیلتر معدنی حساب ویژه ای باز کنند.

تیتانیوم دی اکساید به طور معمول در هنگام خالص سازی برای استفاده در محصولات کازمتیک و بویژه برای استفاده به عنوان یک فیلتر ضد آفتاب باید به صورت میکرونیزه در آید و پوشش داده شود. این میکرونیزه کردن یا میکروفاین کردن که فرمولاتور های حرفه ای به آن فاین شدن ذرات تیتانیوم دی اکساید هم می گویند موجب می شود که حس سنگینی ذرات آن روی پوست کم شود و قابلیت پخش شدن آن نیز روی پوست بالا برود. کل این فرایند آماده سازی و میکروفاین کردن و پوشش دادن منجر به این موضوع خواهد شد که این ماده معدنی رد سفیدی روی پوست بر جا نگذارد.علاوه بر این ذرات میکروفاین شده در مقابل نور پایداری بیشتری دارند و می توانند محافظت بهتری نسبت به نوع غیر فاین شده ایجاد کنند.

بعضی از افراد نگرانی های در مورد اندازه نانو این فیلتر معدنی در ضد آفتاب ها رو مطرح میکنند که باید گفت هیچ جای نگرانی وجود ندارد چون ذرات تیتانیوم دی اکساید توسط مواد خاصی پوشش داده می شود که اندازه ذرات را به بیشتر از نانو می رساند و به هیچ وجه این ذرات جذب لایه های درونی مثل درمیس نمی شوند. این پوشش ها همچنین مزایای دیگری نیز دارد از جمله اینکه باعث بهبود استفاده از کرم و بهبود محافظت در مقابل یو وی شده و از فعل و انفعالات اکسید تیتانیوم با سایر مواد در معرض نور آفتاب جلوگیری می شود.

4.6/5 - (4 امتیاز)
شبنم فریدفر

شبنم فریدفر

دکتر داروساز ؛ دانشکده داروسازی دانشگاه تهران

سوال یا نظری دارید حتما مطرح کنید ??

نشانی ایمیل و موبایل شما منتشر نمیشه. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
فروشگاه
منو
0 مورد سبد خرید