کارنوزین در کازمتیک

کارنوزین در کازمتیک
INCI Name: Carnosine

کارنوزین ترکیب طبیعی از دو اسید آمینه بتا آلانین و ال هیستیدین است که گاهی آن را ال کارنوزین نیز می نامند. کارنوزین در واقع یک دی پپتید ضد پیری و چند منظوره طبیعی است که با آسیب اکسیداتیو مقابله میکند و گونه های فعال اکسیژن (ROS) را با خاصیت آنتی اکسیدانی اش خنثی میکند. کارنوزین همچنین توانایی شلات کردن یون های فلزی (دفع سموم از پوست) را داشته و به افزایش توانایی فیبروبلاست ها و تحریک ساخت کلاژن نیز کمک میکند.

کارنوزین مانع تخریب رشته های کلاژن و الاستین در اثر فرایند طبیعی گلیکاسیون می شود. گلیکاسیون فرایندی طبیعی است که با افزایش سن قند خون موجود در جریان خون به پروتئین های کلاژن و الاستین متصل می شوند و آنها را به هم متصل و دفرمه می کند و مواد زائدی بنام AGEs تولید می شود که ثابت شده نور آفتاب نیز در ایجاد این مواد زائد نقش برجسته ای دارد.

این مواد زائد در واقع پل های سفت و سختی بین رشته های کلاژن و الاستین هستند که پدیده ای بازگشت ناپذیر است.

تجمع این مواد زائد در پوست می تواند منجر به مختل شدن عملکرد طبیعی و فیزیولوژیکی پروتئینها، اسیدهای نوکلئیک و لیپید ها شود. همچنین با ایجاد مسیرهای سیگنالینگ منجر به کاهش تکثیر سلولی، آپوپتوز سلولی، کاهش سنتز ماتریکس خارج سلولی، رادیکال های آزاد و واسطه های التهابی شود. مشاهدات علمی نشان داده است که عصاره میوه لیمو یوزو یا همان لیمو ژاپنی نیز همانند کارنوزین اثرات آنتی گلیکاسیون دارد.

کارنوزین نقش حفاظت و بهبود عملکرد عناصر مهم ساختاری سلول از جمله DNA ، چربی ها و پروتئین ها بوده و از این طریق از پیری زودرس پوست جلوگیری میکند. این دی پپتید می تواند فرایند گلیکاسیون پروتئین های پوست را مهار کند.

اما جذابیت دیگر کارنوزین بر طبق گزارشات تحقیقاتی این است که می تواند حد هایفلیک را افزایش می دهد. حد هایفلیک اولین بار در سال 1961 توسط لئونارد هایفلیک اناتومیست آمریکایی کشف شد. هایفلیک مشاهده کرد که سلول‌ها تنها به تعداد دفعات مشخصی تکثیر شده و سپس می‌میرند. تعداد دفعات تکثیر همواره ثابت بوده و حدود 50 است و کارنوزین می تواند این میزان را تا 60 برابر بیشتر کند.

حد هایفلیک (Hayflick Limit ) مفهومی است که به توضیح مکانیسم های پیری سلولی کمک می کند. این مفهوم بیان می کند که یک سلول عادی انسانی فقط می تواند به طور میانگین 50 بار تقسیم و تکثیر شوند. پس از آن دیگر نمیتوانند تکثیر شوند و توسط مرگ برنامه ریزی شده سلول یا همان آپوپتوز تجزیه شده و خواهند مرد. کارنوزین را می توانید در کمپلکس محبوب تری مویست پیدا کنید که در یک بستر چربی دوست برای نفوذ بهتر به پوست قرار گرفته است.

5/5 - (1 امتیاز)

با دوستان خود این مطلب را به اشتراک بگذارید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *