به دایرکتوری مواد اولیه خوش آمدید!

اتیل هگزیل تریازون

اتیل هگزیل تریازون
INCI Name: Ethylhexyl Triazone

اتیل هگزیل تریازون یا اکتیل تریازون هر دو نام بین المللی موثرترین فیلتر UVB است که جذب فوق العاده بالایی دارد. غلطت کمی از این ماده برای دستیابی به SPF بالا در محصولات ضد آفتاب کافی است. این فیلتر پایداری خوبی در مقابل نور دارد و با اکثر فیلتر های دیگر UV سازگار است. این فیلتر پایداری و سازگاری عالی با سایر جاذب های UV دارد و حتی در برابر رادیکال های آزاد دارای اثر محافظتی است. ماهیت قطبی دارد و در حلال های قطبی حل می شود.

این قطبی بودن اتیل هگزیل تریازون پیوستگی خوبی با کراتین موجود در پوست دارد، به طوری که می توان از آن در فرمولاسیون هایی استفاده کرد که به ویژه در برابر آب مقاوم هستند. این خاصیت با نامحلول بودن کامل آن در آب بیشتر می شود.

جالب ایت بدانید که هموسالات یک جاذب موثر مایع و محلول در روغن نور UVB است که یک حل کننده عالی برای جاذب های کریستالی مانند همین اتیل هگزیل تریازون و حتی آووبنزون است.

این فیلتر در اتحادیه اروپا به عنوان یک فیلتر بو وی تایید شده است به این معنی که این ماده را می توان به محصولات ضد آفتابی که برای محافظت از پوست در برابر نور خورشید طراحی شده اند اضافه کرد. لازم به ذکر است که بدانید در اروپا محصولات ضدآفتاب به عنوان محصولات کازمتیک محسوب می شوند. اما در ایالات متحده، محصولات ضد آفتاب، داروهای بدون نسخه (OTC) هستند و تنها مواد تشکیل دهنده خاصی توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) برای استفاده در این محصولات تایید شده اند. پس اگر در فضای مجازی مشاهده کردید که وب سایت هایی به بعضی از فیلتر های ضد آفتاب می تازند و مقالات با طول تفسیر اندیشمندانه ای به رشته ی تحریر در آورده اند بدانید که نویسندگان آن محتوا ها عمدتا کم سواد و یا بازیچه دست مافیای بازاریابان ترس هستند.

اتیل هگزیل تریازون محافظت وسیعی از پوست را در کنار سایر فیلتر های ضد آفتاب فراهم می کند به طوریکه جذب اشعه UVB زیادی تا 314 نانومتر دارد. این فیلتر حتی در محصولات مراقبت از مو نیز استفاده می شود. این فیلتر را گاهی با نام اکتیل تریازون هم ذکر میکنند که دارای یک نمایه سازگار با محیط زیست جذاب است که آن را برای توسعه فرمول های با کلاس Eco ایده آل می کند.

شرکت های تامین کننده بزرگی این ماده را تولید میکنند که از مشهورترین آنها PARSOL® EHT شرکت DSM سوئیس و Uvinul® T 150 از شرکت آلمانی BASF است. از دیگر شرکت های خوب که این ماده را تولید کرده اند می توان به Koptrizon شرکت کومار ارگانیک اشاره کرد.

اتیل هگزیل گلیسیرین

آیا اتیل هگزیل تریازون ایمن است؟

کمیته علمی کازمتولوژی کمیسیون اروپا ایمنی اتیل هگزیل تریازون را ارزیابی کرده است. بر اساس بررسی آنها به این نتیجه رسیدند که استفاده از این ماده در محصولات آرایشی و بهداشتی به عنوان یک جاذب نور UV با حداکثر غلظت 5 درصد خطری برای سلامتی ندارد. اتیل هگزیل تریازون دارای فعالیت نفوذ بسیار کم در پوست است.

5/5 - (3 امتیاز)
شبنم فریدفر

شبنم فریدفر

دکتر داروساز ؛ دانشکده داروسازی دانشگاه تهران

سوال یا نظری دارید حتما مطرح کنید ??

نشانی ایمیل و موبایل شما منتشر نمیشه. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
فروشگاه
منو
0 مورد سبد خرید