به دایرکتوری مواد اولیه خوش آمدید!

ماندلیک اسید در کازمتیک

ماندلیک اسید

INCI Name: Mandelic Acid

ماندلیک اسید مشتقی از بادام تلخ است  و عضوی از خانواده آلفا هیدروکسی اسید ها است. سایز مولکولی ماندلیک اسید 5 میکرون است و جزو اسید های آلفای درشت مولکول است که نسل دوم اسیدهای آلفاهیدروکسی نامیده می شود که تحریک و قرمزی ناچیز داشته و اثرات روشن کنندگی پوست دارد. از این ماندلیک اسید برای محصولات لایه بردار حاوی آلفا هیدروکسی اسیدها و همچنین برای پوست های مستعد آکنه استفاده می شود.

ماندلیک اسید یک اسید آلفا هیدروکسی (AHA) است که برای لایه برداری پوست استفاده می شود. برای درمان آکنه ، هایپرپیگمانتاسیون و پیر پوستی استفاده می شود. ماندلیک اسید در محصولات مراقبت از پوست بدون نسخه و در لایه برداری شیمیایی حرفه ای استفاده می شود. این ماده از بین اسیدهای آلفا هیدروکسی ملایم ترین است، بنابراین می توان با خیال راحت توسط طیف گسترده ای از انواع پوست حتی پوست حساس و یا پوست دارای روزاسه استفاده کرد. حتی افرادی که نمی توانند از سایر آلفاهیدروکسی اسید ها استفاده کنند می توانند از این اسید غیر تحریک کننده بهره گرفته و از مزایای آن استفاده کنند.

چرا سایز مولکولهای بزرگتر اسید ماندلیک مهم است ؟

این باعث جذب بسیار کندتر به نسبت نمونه های مولکول کوچکتر اسید در پوست می شود. این جذب آهسته به این معنی است که بسیار ملایم تر است و احتمال تحریک پوست بسیار کم است. این به این معنی است که ماندلیک اسید با سرعت کم تری به نسبت مثلا گلایکولیک اسید در لایه های پوست نفوذ میکند.

استفاده از ماندلیک اسید در دراز مدت همانند سایر اسید های دیگر آلفا هیدروکسی اسید همچون لاکتیک اسید و گلایکولیک اسید می تواند به بهبود بسیاری از مشکلات پوستی و بازسازی پوست کمک کنید. این اسید چهره را روشن میکند. به عنوان یک لایه بردار ماندلیک اسید چهره را اصلاح و آبرسانی میکند و حس لطافت و روشن شدن را ارائه میدهد. این اسید برای موارد هایپرپیگمنتیشن همچون ملاسما نیز مفید است.

این اسید همچنین روی انواع هایپرپیگمنتیشن از جمله لک ناشی از آفتاب، ناشی از پیری، کک و مک، PIH  اثر مثبت و روشن کنندگی خوبی دارد.

ماندلیک اسید و بهبود آکنه

اگرچه به تنهایی برای این اسید برای درمان آکنه استفاده نمی شود ، اما می تواند در یک روتین درمانی آکنه برای پاکسازی منافذ و کاهش کومدون ها استفاده شود. اسید ماندلیک دارای اثرات آنتی باکتریال است ، بنابراین می تواند به ویژه در کاهش آکنه های التهابی مفید باشد. همچنین می تواند باعث کمرنگ شدن لک و تیرگی جای جوش ها شود.

خواص ضد پیر پوستی ماندلیک اسید

ماندلیک اسید یک درمان ملایم برای پیر شدن پوست است. این اسید می تواند به بهبود خطوط ریز روی پوست صورت کمک کند و استفاده طولانی مدت از آن می تواند به استحکام و کشش کمک بسیاری نماید. اگرچه ماندلیک اسید نمی تواند ظاهر چروک هایی مانند خطوط بین ابرو را واقعاً کاهش دهد. اما اگر پوست شما خشک است، چند مطالعه نشان داده است که اسید ماندلیک می تواند به پوست خشک کمک کند تا مقدار بیشتری سبوم طبیعی تولید کند.

4.5/5 - (10 امتیاز)
شبنم فریدفر

شبنم فریدفر

دکتر داروساز ؛ دانشکده داروسازی دانشگاه تهران

سوال یا نظری دارید حتما مطرح کنید ??

نشانی ایمیل و موبایل شما منتشر نمیشه. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
فروشگاه
منو
0 مورد سبد خرید