به دایرکتوری مواد اولیه خوش آمدید!

گلوکونولاکتون

گلوکونولاکتون

INCI Name: Gluconolactone

گلوکونولاکتون یک ماده چند منظوره است. این ماده میتواند تقویت کننده مواد نگهدارنده باشد و همچنین یک ماده ضد آکنه که همزمان مزایای ضد پیری و پاکسازی پوست را نیز مانند آلفا هیدروکسی اسید ها ارائه میدهد. گلوکونولاکتون عضو خانواده پلی هایدروکسی اسیدها است پلی بودن به این دلیل است که دارای چندین گروه هیدروکسیل است و این دقیقا وجه تمایز بین پلی ها با اسید های آلفا و بتا است. گلوکونولاکتون مانند اسید ها می تواند باعث لایه برداری و زدودن سلول های مرده لایه بیرونی پوست شده و موجب صاف شدن و روشن شدن پوست شود.

تفاوت جالبی که گلوکونولاکتون با اسید ها دارد این است که گروه های چندگانه هیدروکسیل موجود در آن عملا جاذب رطوبت به درون پوست هستند و این به معنای هموکتانت بودن گلوکونولاکتون است.  پس با این حساب گلوکونولاکتون علاوه بر اینکه یک لایه بردار است، یک آبرسان نیز هست و این در کنار پلی بودن آن، ملایم بودن این ماده را نسبت به دو گروه اسیدهای آلفا و بتا نشان می دهد. این لطافت باعث شده که گلوکونولاکتون در محصولات مناسب برای پوست های حساس بیشتر مورد استفاده قرار گیرد.

با این وجود بعید است که در حضور اسید هایی همچون گلایکولیک اسید و سالیسیلیک اسید در صنعت محصولات کازمتیک، گلوکونولاکتون بتواند به عنوان گزینه طلایی مورد توجه قرار گیرد. یکی از دلایل این است که فرمولاتور های حرفه ای آن را یک بازیگر اصلی نمی دانند بلکه آن را به عنوان یک بوستر برای سایر اسید ها استفاده میکنند و در نظر میگیرند.

گلوکونولاکتون که گلوکونو دلتا لاکتون نیز نامیده می شود یک استر از گلوکونیک اسید است. گلوکونولاکتون خالص یک پودر کریستالی سفید و بدون بو است. این ماده با حذف آب از گلوکونیک اسید تشکیل می شود. گلوکونیک اسید نیز جزو خانواده کربوکسیلیک اسید ها است. نمک های گلوکونیک اسید به شرح زیر است:

باریم گلوکونات، کلسیم گلوکونات، کاپر گلوکونات، کبالت گلوکونات، فروس گلوکونات، لیتیم گلوکونات، منیزیم گلوکونات، منگنز گلوکونات، پتاسیم گلوکونات، سدیم گلوکونات و زینک گلوکونات

برای گلوکونولاکتون و چند نمک اسید گلوکونیک عملکرد شلات کنندگی گزارش شده است به این ترتیب که آنها یونهای فلزی را غیر فعال می کنند که از خراب شدن فرمول محصولات جلوگیری شود. البته این خاصیت در محصولاتی که نیاز به آبکشی دارند مزایای دیگری نیز دارد. اما خاصیت بایوساید (Biocide ) فقط برای زینک گلوکونات گزارش شده است به این معنا که زینک گلوکونات به پاکسازی پوست کمک می کند و با نابود کردن و حذف فرایند رشد میکروارگانیسم ها از ایجاد بوی ناطبوع پیشگیری میکند.

در محصولات کازمتیک و مراقبت شخصی ، گلوکونیک اسید و مشتقات آن ممکن است در فرمولاسیون محصولاتی همچون دهان شویه ها، محصولات حمام، پاک کننده ها، شامپو و محصولات مراقبت از پوست استفاده شوند. اسید گلوکونیک و مشتقات آن از مواد طبیعی هستند. در پستانداران ، اسید گلوکونیک ماده واسطه مهمی در متابولیسم کربوهیدرات است. گلوکونات متابولیتی از اکسیداسیون گلوکز است.

مزایای گلوکونولاکتون برای پوست

  • لایه برداری و زدودن سلول های مرده و اصلاح عیوب پوست
  • عملکرد هموکتانتی با قدرت آبرسانی عالی و تقویت سد دفاعی پوست
  • ارائه خاصیت آنتی اکسیدانی برای مقابله با آسیب نور یو وی
  • دارای خاصیت ضد التهاب و ضد میکروبی
  • کمک به رفع آکنه های التهابی و غیر التهابی
  • کمک به کاهش چین و چروک و لک های سطح پوست
4.6/5 - (16 امتیاز)
شبنم فریدفر

شبنم فریدفر

دکتر داروساز ؛ دانشکده داروسازی دانشگاه تهران

سوال یا نظری دارید حتما مطرح کنید ??

نشانی ایمیل و موبایل شما منتشر نمیشه. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
فروشگاه
منو
0 مورد سبد خرید