به دایرکتوری مواد اولیه خوش آمدید!

فیتواسفینگوزین در کازمتیک

فیتواسفینگوزین در کازمتیک
INCI Name: Phytosphingosine (and) Phytosphingosine HCl
INCI Name: Salicyloyl Phytosphingosine

فیتواسفینگوزین یک الکل چرب زنجیره بلند است که به عنوان یک ماده اتصال دهنده آب عمل میکند و دارای خاصیت پرزرواتیو (نگهدارنده) نیز هست. نام آن از اصطلاح اسفینگوئید در سال 1884 توسط شیمیدانی به نام یوهان لودویگ ویلهم ثودیکوم گرفته شده است چون برای ایشان یاد آور معمای ابوالهول بوده است. این الکل چرب به صورت طبیعی توسط سلول پوستی سنتز می شود و در کازمتیک عملکرد مانع پوستی یا همان سد دفاعی پوست (skin barrier) را بهبود می بخشد. به نظر می رسد این ماده می تواند یک ماده ترمیم کننده پوست باشد، البته ماده ای است که برای پوست های آسیب دیده از بهترین ها است.

فیتواسفینگوزین چیست؟

فیتواسفینگوزین یک فسفولیپید و یک الکل چرب است که به طور طبیعی در خارجی ترین لایه پوست در کنار اجزای دیگر همانند سرامید ها، کلسترول و اسیدهای چرب یافت می شود. این ماده با دارا بودن خواص ضد میکروبی و ضد التهابی، در درمان آکنه و بیماری های التهابی پوستی مانند اگزما مفید است و به همین منظور در محصولات کازمتیک مراقبت از دور چشم، محصولات مراقبت از پوست های تحریک شده، محصولات مراقبت از پوست آکنه ای و دارای بلمیش و حتی محصولات مراقبت از پوست آتوپیک بکار گرفته می شود.

فیتواسفینگوزین موجب تسکین و متعادل سازی میروفلورا ی پوست شده و به رفع و التیام پوست دارای بلیمش (عیوب پوستی) و قرمزی کمک میکند. فیتواسفینگوزین SLC نیز مشتق جدیدی است که خاصیت ضد پیری منحصر به فرد دارد و به صورت کووالانسی با سالیسیلیک اسید جفت شده است. این مشتق توسط شرکت اوونیک ثبت اختراع (EP 966431) و عرضه شده است. این مشتق جدید عمق چروک را کم کرده و ظاهر پیر شده پوست که ناشی از پیری کرونولوژیکال و فتوایجینگ است را صاف می کند. این مشتق در غلطت های بسیار کم نیز فعال است.

مکانیسم عمل فیتواسفینگوزین SLC در به حداقل رساندن نشانه های پیر پوستی

  • پشتیبانی از تمایز سلول های اپیدرمی پوست، ترمیم و تجدید پوست
  • بهبود شرایط لایه درمیس بالغ و پیر شده در اثر نور توسط تقویت سنتز کلاژن و کاهش تخریب رشته های کلاژن
  • تقویت محل اتصال درمال اپیدرمال
  • تسکین دهنده پوست ملتهب

مانع پوستی (skin barrier) یا سد دفاعی پوست که در تماس با محیط اطراف است برای داشتن ظاهر زیبا و احساس خوب در انسان اهمیت ویژه ای دارد. مانع پوست به عنوان بهترین خط دفاعی در برابر گرد و خاک، آلودگی هوا، سموم و مواد تحریک کننده ای است که پوست انسان بطور مداوم توسط آنان مورد هجوم قرار میگیرد. وقتی مانع پوستی (skin barrier)  به خطر بیفتد یا ضعیف شود ، همه عوامل ناخواسته می توانند وارد شوند، در نتیجه انواع مختلفی از قرمزی تا بثورات ایجاد می شود. 

  • فیتواسفینگوزین عملکرد و سلامت سد دفاعی پوست را بهبود می بخشد.
  • فیتواسفینگوزین تویلد فاکتورهای مرطوب کننده طبیعی پوست را تحریک میکند.
  • فیتواسفینگوزین می توان اثرات ضد التهاب و ضد باکتری برای پوست آکنه ای و تحریک شده ایجاد کند.

سد دفاعی پوست (skin barrier) دقیقاً همانطور که برای محافظت از کره زمین به یک لایه ازن قوی احتیاج داریم، برای محافظت از پوست خود به یک سد محکم نیز نیاز داریم. بدون آن انواع سموم و مواد تحریک کننده می توانند به لایه های عمیق درمیس برسند و در نتیجه خشکی ، تحریک و قرمزی ایجاد می شود. فیتواسفینگوزین یکی از عوامل اصلی در حفظ سلامت و عملکرد این مانع بسیار مهم است. تحریک تولید فاکتورهای مرطوب کننده طبیعی NMFs  عملکرد دیگر این ماده است.

با افزایش سن عوامل مرطوب کننده طبیعی پوست کاهش پیدا میکنند و بنابراین پوست انسان رو به خشک شدن و پوست پوسته شدن می رود و به نظر می رسد خطوط و چین و چروک بیشتری در حال شکل گیری باشد. وقتی فیتوسفینگوزین به مرطوب کننده های موضعی یا سایر محصولات اضافه می شود توانایی پوست را در حفظ سیستم آبرسانی، سفتی و سلامت فیزیکی بالا می برد. همچنین مطالعات اخیر نشان داده است فیتواسفینگوزین می تواند اثرات ضد التهابی و ضد باکتریایی ایجاد کند. این مزایا را با خواص تقویت کننده مانع پوستی اگر جفت کنید، این ماده گزینه خوبی برای افرادی است که با آکنه یا بیماری های پوستی تحریک کننده مانند اگزما درگیر هستند.

4.6/5 - (6 امتیاز)
شبنم فریدفر

شبنم فریدفر

دکتر داروساز ؛ دانشکده داروسازی دانشگاه تهران

سوال یا نظری دارید حتما مطرح کنید ??

نشانی ایمیل و موبایل شما منتشر نمیشه. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
فروشگاه
منو
0 مورد سبد خرید