به دایرکتوری مواد اولیه خوش آمدید!

رزورسینول در کازمتیک

رزورسینول در کازمتیک

INCI name: Resorcinol

رزورسینول یک جامد بلوری سفید با طعم شیرین است. 2 – متیل رزورسینول یک پودر کریستالی کمی زرد است. در محصولات کازمتیک و مراقبت شخصی از رزورسینول و 2 متیل رزورسینول به طور معمول در فرمولاسیون رنگ موها و رنگ ها استفاده می شود. رزورسینول همچنین در سایر محصولات مراقبت از پوست و مو نیز کاربرد داشته و مورد استفاده قرار میگیرد.

رزورسینول ماده ای است که به عنوان ضد عفونی کننده و ماده گند زدا در محصولات دارویی موضعی و همچنین برای کمک به درمان بیماری ها و عفونت های پوستی  مانند درماتیت سبورئیک ، آکنه، اگزما، پسوریازیس و سایر اختلالات پوستی در محصولات کازمتیک و پماد ها بکار گرفته می شود. رزورسینول در معالجه مواردی مانند میخچه، پینه و زگیل نیز کاربرد دارد. مکانیسم عمل این ماده با زدودن پوست توسط لایه برداری پوست سخت شده، پوست پوسته شده و پوست زبر و خشن است.

از رزورسینول موضعی در درمان درد و خارش ناشی از بریدگی و خراش های جزئی، سوختگی، گزش حشرات، آفتاب سوختگی و سایر تحریکات پوستی نیز بهره می گیرند.

داده های خاصی در مورد مکانسیم عمل رزورسینول در منایع به نظر می رسد که وجود ندارد اما اتفاق نظری وجود دارد که می گوید این ماده، اثرات درمانی خود را در بهبود بیماری مختلف موضعی اعم از اختلال درماتولوژیکی و یا کازمتیکی را مدیون خاصیت ضد باکتری و اثر کراتولیتیکی اش است.

رزورسینول دارای چندین مشتق نیز هست که در کازمتیک کاربرد دارند که مشهورترین آنها شاید 4 بوتیل رزورسینول است یکی از قدرتمند ترین مواد موثره در مهار آنزیم تیروزیناز و رفع و جلوگیری از لک و تیرگی پوست است. از دیگر مشتقات پر کاربرد می توان فنیل اتیل رزورسینول را نام برد که یک آنتی اکسیدان سنتزی است که اغلب در محصولات روشن کننده پوست استفاده می شود و علت آن توانایی این ماده در یکدست کردن رنگ پوست است. طبق پژوهشی که بر روی 20 زن در طی 3 ماه استفاده از فنیل اتیل رزورسینول و البته همراه با ضد آفتاب انجام شده دیده شده که نزدیک به 50 درصد بهبود در رنگ پوست اتفاق افتاد.

رزورسینول اغلب در محصولات درمان آکنه مانند درمان های لک جای جوش معمولاً در ترکیب با گوگرد یافت می شود. رزورسینول به خودی خود دیگر به طور گسترده ای استفاده نمی شود و به تنهایی هم در درمان آکنه زیاد موثر نیست. رزورسینول گاهی در شامپوهای ضد شوره نیز دیده می شود چون به رفع شوره کمک میکند.

4.3/5 - (8 امتیاز)
شبنم فریدفر

شبنم فریدفر

دکتر داروساز ؛ دانشکده داروسازی دانشگاه تهران

سوال یا نظری دارید حتما مطرح کنید ??

نشانی ایمیل و موبایل شما منتشر نمیشه.

سبد خرید
فروشگاه
منو
0 محصول سبد خرید