به دایرکتوری مواد اولیه خوش آمدید!

رتینول در کازمتیک

رتینول
INCI Name: Retinol

رتینول ترکیبی است متعلق به خانواده رتینوئیدها که مشتقات ویتامین آ هستند. رتینول از نظر بالینی دارای استاندارد طلایی در میان مواد موثره ضد پیر پوستی موضعی در جهان است. شما به راحتی می توانید رتینوئیدهای بدون نسخه را مانند رتینیل پالمیتات، رتینول و رتینال را تهیه کنید یا نسخه قوی تری مانند ترتینوئین یا تازاروتن را با نسخه مصرف کنید. مکانیسم عمل تمام رتینوئید ها؛ شارژ کردن و تنظیم گردش سلولی یا تبادلات سلولی است که منجر بهبود های قابل توجهی در پوست می شود.

رتینول چه کاری انجام میدهد؟

بهبود هایی که در طی استفاده از رتینوئید ها حاصل میشود میتواند شامل تقویت سنتز کلاژن پوست، کاهش خطوط و چروک های پوست، درمان آکنه و بهبود لک یا همان هایپرپیگمنتیشن باشد. البته رتینوئید ها هیچگاه در خط اول درمان لک قرار ندارند اما در هنگام استفاده به کاهش لک کمک میکنند.

رتینول یکی از اولین ویتامین های کشف شده است، یک ماده مغذی ضروری برای بدن است و تقریباً بر تمام بافت ها و سلول ها به روش های مختلف تأثیر می گذارد. رتینول نقش برجسته ای به ویژه در تنظیم رشد سلول های اپیتلیال و حفظ شکل و عملکرد طبیعی بافت های اپیتلیال ایفا می کند. بنابراین، رتینول می تواند به طور موثری از کراتینه شدن پوست جلوگیری کند، خاصیت ارتجاعی پوست را افزایش دهد، پوست را مرطوب و براق نگه دارد و به درمان آکنه، جوش، رنگدانه و سایر بیماری ها کمک کند.

رتینوئید ها چه هستند؟

محصولات و پماد های موضعی که مبتنی بر ویتامین آ طراحی و فرموله میشوند را با نام رتینوئید ها میشناسیم. این رتینوئیدها پر استفاده ترین و مورد مطالعه ترین ترکیبات ضد پیر پوستی هستند که برای کاهش خطوط و چین و چروک استفاده میشوند. ترتینوئین با نام تجاری رتین – آ  اولین رتینوئید بود. ترتینوئین در دهه هفتاد میلادی برای درمان آکنه مورد استفاده قرار گرفت اما محققان پی بردند که میتواند لک های اکتینیک کراتوزیز را نیز کاهش دهد و تن پوست را یکنواخت کند و چرخش یلولی پوست را تنظیم و سرعت ببخشد.

رتینول در کازمتیک

کمک به پوست برای تحریک کلاژن تازه از اقداماتی است که رتینوئید ها آن را انجام میدهند و این موضوع برای کاهش خطوط ریز و چین و چروک بسیار موثر است. رتینوئید ها که رتینول نیز جزو آنها است تولید رگ های خونی در پوست را تحرک میکنن که باعث بهبود رنگ پوست میشود. مزایای دیگری که مصرف رتینول و رتینوئید ها برای پوست دارند شامل کمک به محو شدن لک های ناشی از افزایش سن (age spot)  و کاهش ضایعات زبر روی پوست است. این ضایعات میتواند شامل اسکار های آکنه نیز باشد.

زمان بهبنه مصرف رتینول

محققان شیمی کازمتیک و درماتولوژیست ها توصیه میکنند که سه تا 6 ماه در سال منظم از رتینول استفاده شود. البته ممکن است برای هر فرم رتینوئید زمان های خاصی برای اهداف خاص همچون درمان آکنه بسته به شرایط پوست به افراد توصیه شود که این کار متخصص پوست و داروساز کازمتیک است. اصولا سه تا شش ماه طول میکشد تا بهبودی در چین و چروک حاصل گردد و بهترین زمان برای حصول نتایج عالی استفاده منظم 6 الی 12 ماه است.

فرم های رایج رتینوئید ها

رتینول خالص و یا گرن اکتیو رتینوئید شناخته شده ترین فرم بدون نیاز به نسخه است که توسط برندهایی مانند اوردینری در سراسر جهان شناخته شده است. ترتینوئین با نام عمومی Retin-A  و آداپالن و تازاروتن فرم های تجویزی از رتینوئیدها هستند که عموما به نسخه پزشک متخصص نیاز دارند. البته آداپالن در فرمول های 0.1  درصد با نام تجاری ژل دیفرین امروزه به صورت بدون نسخه در دسترس عموم است و برای درمان آکنه و جلوگیری از بروز آکنه در افراد مستعد آکنه مورد استفاده قرا میگیرد.

مقاله توصیه شده برای آشنایی بیشتر با رتینول در کازمتیک:  رتینول اوردینری یا پپتید اوردینری

4.4/5 - (5 امتیاز)
شبنم فریدفر

شبنم فریدفر

دکتر داروساز ؛ دانشکده داروسازی دانشگاه تهران

سوال یا نظری دارید حتما مطرح کنید ??

نشانی ایمیل و موبایل شما منتشر نمیشه. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
فروشگاه
منو
0 مورد سبد خرید