به دایرکتوری مواد اولیه خوش آمدید!

روغن درخت چای در کازمتیک

روغن درحت چای در کازمتیک

INCI: melaleuca alternifolia leaf oil

روغن درخت چای یا تی تری اویل یکی از شناخته شده ترین روغنهای اساسی که از استرالیا می آید و تقریباً 100 سال است که به عنوان یک ضد عفونی کننده و ضد التهاب استفاده می شود. می گویند در قرن بیستم مزایای دارویی این روغن آنقدر مهم تلقی می شد که به سربازان استرالیایی مقداری روغن درخت چای در لباس نظامی خود در جنگ جهانی دوم تحویل داده می شد.

تاریخچه روغن درخت چای

روغن درخت چای (TTO) ( تی تری اویل ) که به روغن ملالوکا (melaleuca oil) هم معروف است از برگ های گیاه همیشه سبز درخت چای با نام علمی (Melaleuca alternifolia) که بومی استرالیا است ساخته و استخراج می شود. این نام توسط سروان جیمز کوک انگلیسی در سال 1770 میلادی ابداع شد. در آن زمان جیمز کوک دید که بومیان استرالیایی در حال دم کردن چای از برگ های درخت ملالوکا آلترنیفولیا هستند. بعدا سروان جیمز به تبعیت از بومیان از این برگ ها چای دم کرد و برای پیشگیری از بیماری اسکوروی (کمبود ویتامین سی) به سربازان و خدمه کشتی خود داد.

جوامع بدوی استرالیا به دلیل توانایی درمانی منحصر به فرد برگ های درخت چای دارای سابقه طولانی مدتی در استفاده از این برگ ها برای ضد عفونی کردن پوست در بیماری های پوستی و حتی جراحات و سوختگی پوست هستند. در دهه 1920 با مقالاتی که توسط دانشمدان استرالیایی منتشر شد در عمل درخت چای به طور گسترده در جهان شناخته شد. امروز با روش های تقطیر اکثر کمپانی ها قادر به تولید روغن درخت چای در رنگ های طلایی یا زرد روشن با بوی تازه شبیه به کافور هستند.

ترکیب روغن درخت چای

بیش از 100 نوع ترکیب مختلف در آن وجود دارد اما بیشتر این ترکیبات از خانواده هیدروکربن های ترپن و الکل های آنها هستند. سه نوع از این ترپن های موجود در تی تری اویل خام باعث عملکرد آنتی اکسیدانی آن می شود. نور و گرما و حتی در مجاورت هوا بودن می تواند روغن درخت چای را ناپایدار کند. در حال حاضر کولیپا (COLIPA) انجمن عطر و آرایشی بهداشتی اروپا توصیه کرده که روغن درخت چای به صورت مداوم روی پوست استفاده نشود و اینکه محصولات مراقبت از پوست نباید بیشتر از یک درصد (1%) از این روغن در آنها استفاده شود.

ترپنین 4 اُل (Terpinen-4-ol) ماده اصلی تشکیل دهنده این روغن است که به عنوان عصارهای از برگ، ساقه و پوست درخت چای گرفته میشود.

برند بادی شاپ اعتراف کرده که برخی از محصولات مراقبت از پوست این برند حاوی مقادیر بیشتر از یک درصد از روغن درخت چای است. اما اعلام کرده که پروسیجرهای تست کامل در مورد محصولاتی که در آن از این روغن استفاده کرده را انجام داده است و جای نگرانی نیست.  این موضوع که کمیسیون اروپا به شرکت ها التیماتوم داده که درصد را رعایت کنند احتمالا باعث چالشی برای شرکت ها می شود که در آینده ای نزدیک تعداد آزمایشات بالینی روی این روغن را افزایش دهند.

مزایای تی تری اویل در مراقبت از پوست

روغن درخت چای به دلیل خاصیت ضد میکروبی شناخته شده ای که دارد به طور گسترده ای برای درمان آکنه خفیف تا متوسط، اگزما ، عفونت های پوستی مانند تبخال و زخم های جزئی ، زگیل و گزش حشرات استفاده می شود. مطالعات بالینی در مقیاس کوچک نشان داده است روغن درخت چای توانایی خوبی در درمان عفونت پای ورزشکار (تینه آ پدیس) ، شوره سر، شپش، التهاب لثه و عفونت دستگاه تناسلی دارد.

در پژوهش معتبری در مرکز تحقیقات بیماری های پوستی و سالک دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نشان داده شد که روند بهبودی و درمان آکنه های خفیف و متوسط بیماران توسط تی تری اویل 5.8 برابر نسبت به بیمارانی که دارونما دریافت کردند بهتر و سریع تر بود. در مطالعه ای مشابه که توسط بخش پوست در بیمارستان سلطنتی پرنس آلفرد استرالیا انجام شد ، مقایسه اثر روغن روغن چای با بنزوئیل پراکسید است و نشان می دهد که 5٪ از هر دو ماده تأثیر قابل توجهی در کاهش آکنه بیماران دارند.

پسوریازیس نواحی قرمز، پوست پوسته و ملتهب پوست است. وقتی سلول های مرده پوست روی سطح پوست جمع می شوند، پوسته های ضخیم نقره ای یا لکه های خشک و قرمز ایجاد می کنند. این لکه های قرمز گاها باعث خارش و تحریک آزار دهنده ای در پوست می شوند. خواص ضد التهابی و آنتی باکتریال روغن درخت چای به کاهش ناراحتی و تسریع روند بهبود افراد مبتلا به پسوریازیس کمک می کند. این خواص از تولید بیش از حد سلولهای پوستی جلوگیری می کنند در حالی که ترپینن 4 (ماده اصلی تشکیل دهنده تی تری اویل) موجود در روغن به عمق لایه های پوست نفوذ می کند تا جای زخم های پسوریازیس را از بین ببرد.

روغن درخت چای در آروماتراپی

این روغن در آروماتراپی به علت خواص ضد باکتری و ضد ویروس که دارد نیز دارای کاربرد است و در کاهش گرفتگی سینه و مجاری تنفسی و گرفتگی بینی و علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا مفید است به ویژه اگر بوسیله استنشاق بخار حاوی روغن درخت چای استفاده شود.

چالش های موجود روغن درخت چای

در صورت وجود دما و نور و رطوبت بالا اثر روغن درخت چای بد می شود. این موضوع به دلیل حساسیت بالای روغن درخت چای در این شرایط ترکیبات آنتی اکسیدان آن تغییر میکند. به همین دلیل است که اتحادیه اروپا فقط 1 % از آن را در محصولات مراقبت از پوست مجاز دانسته که حتی باید در بسته بندی ضد یو وی باشد. افرادی ممکن است به روغن درخت چای موجود در محصولات مراقبت از پوست حساس باشند و شاهد عوارضی همچون اریتما، بثورات و واکنش آلرژیک باشند که این موضوع موجب کاهش اثر بخشی آن محصول کازمتیک نیز میشود.

همچنین نشان داده شده که استفاده از روغن درخت چای اکسید شده اثرات سوئی روی پوست ایجاد می کند. در غلظت های بالا تی تری اویل می تواند باعث سمیت شود. توصیه شده است از خرید محصولات غیر قانونی با نام روغن درخت چای ارگانیک و طبیعی به شدت اجتناب شود.

4.6/5 - (8 امتیاز)
شبنم فریدفر

شبنم فریدفر

دکتر داروساز ؛ دانشکده داروسازی دانشگاه تهران

سوال یا نظری دارید حتما مطرح کنید ??

نشانی ایمیل و موبایل شما منتشر نمیشه.

سبد خرید
فروشگاه
منو
0 محصول سبد خرید