عصاره ریشه هویج یک عصاره است و اسانس روغنی نیست و بو ندارد. این عصاره از هویج پرورش یافته در استان اوکیناوا در ژاپن بدست می آید و سر شار از کاروتن، ویتامین ب 2 و ب 3، ویتامین سی و ویتامین ایی و رتینول است. از این رو این عصاره قابلیت های ویژه در استفاده بر روی پوست از خود نشان میدهد.
عصاره ریشه هویج منظور همان هویج است چون اساسا هویج ریشه گیاه است. این عصاره به ترمیم بافت های پوست کمک می کند و در برابر اشعه های خشن خورشید از پوست محافظت می کند. آنتی اکسیدان های موجود در این سبزی (هویج جزو سبزیجات است) می توانند بیماری های پوستی مانند آکنه، بثورات پوستی، درماتیت و سایر مشکلات پوستی ناشی از کمبود ویتامین A را درمان یا به درمان آن کمک کنند.این عصاره قدرت زیادی در مهار رادیکال های آزاد در پوست را دارد که مسئول پیر پوستی و ایجاد چین و چروک هستند.
در عصاره هیدروگلیکولیک هویج (HG) دیده شده است که این عصاره حاوی پرو ویتامین A (کاروتن)، ویتامین های ب کمپلکس (ریبوفلاوین، نیاسین)، نمک های معدنی (سدیم، پتاسیم، کلسیم، فسفر، گوگرد)، کربوهیدرات ها، موسیلاژ و فلاونوئیدها است. اگر تاکنون اسم موسیلاژ رو نشنیدید لازم است بدانید که یک ماده پلی ساکارید است که به صورت محلول چسبناک یا ژلاتینی از ریشه گیاهان، دانه ها استخراج می شود و در کازمتیک، کالر کازمتیک، داروها و چسب ها استفاده می شود. موسیلاژ در گیاهان در ذخیره آب و غذا، جوانه زنی بذر و ضخیم شدن غشاها نقش دارد. کاکتوس ها (و سایر ساکولنت ها) و دانه های کتان منابع غنی موسیلاژ هستند.
از بهترین شرکت های تامین کننده دنیا که عصاره هویج تولید میکند گتهِ فوسَی (Gattefossé) فرانسوی است که با فناوری بنام fresh cells سوسپانسیون های میکروکپسوله ای از سلول های میوه تازه تولید میکند که در یک محیط محافظ از مواد مغذی و ویتامین ها و عناصر کمیاب آنها در یک میکروکپسول طبیعی محافظت میکند. هنگامی که Fresh Cells با پوست تماس پیدا می کند، توسط آنزیم های موجود در اپیدرم تجزیه می شوند و محتویات ارزشمند خود را آزاد می کنند. از مشهورترین محصولاتی که از این عصاره ریشه هویج در آن استفاده شده است نیز میتواند به سرم پیلینگ اوردینری اشاره کرد.
از عصاره ریشه هویج میتوان در محصولاتی به فرم ژل، امولسیون یا لوسیون، محصولات ضد آفتاب و درمان های محافظتی و نرم کننده استفاده کرد. که به نظر بعد از دیدن این مطلب باید فرمولاتورهای ایرانی نیز به این فناوری فرش سلز شرکت گتی فوسی که برای توت فرنگی و کیوی و کدوحلوایی و انبه هم عصاره میکروکپسوله دارد، توجه و عنایت بیشتری داشته باشند.