به دایرکتوری مواد اولیه خوش آمدید!

سوکسینیک اسید در کازمتیک

سوکسینیک اسید برای پوست

INCI name: Succinic acid

سوکسینیک اسید یک آلیفاتیک دی کربوکسیلیک اسید (دی اسید) یا بیوسوکسینیک اسید یک اسید طبیعی موجود در کهربا، نیشکر و ارگانیسم زنده است. این اسید بسیار شبیه سالیسیلیک اسید با قدرت لایه برداری کمتر ولی با خواص آنتی اکسیدانی، ضد باکتری و ضد میکروبی برای درمان پوست های آکنه ای است.

در حالی که اخیراً به ماده ای پر سر و صدا در مراقبت از پوست تبدیل شده است ، سوکسینیک اسید در واقع جدید نیست ، بلکه فقط به عنوان یک ماده موثره مراقبت از پوست چرب و آکنه ای جدیدا مطرح شده است.

به طور طبیعی در کهربا و نیشکر و حتی سرکه سیب یافت می شود، اسید سوکسینیک به طور پایدار از طریق یک فرآیند تخمیر به دست می آید و از نظر هدف مشابه اسید سالیسیلیک است. این ماده خاصیت نرم کنندگی و مهار کننده باکتری دارد و به کنترل سبوم کمک می کند بنابراین براقیت پوست و چربی اضافی روی پوست را کاهش می دهد که بدیهی است این چربی اضافی پتانسیل زیادی دارد که بتواند موجب بروز آکنه شود.

این اسید در فرمولاسیون محصولات نهایی هم تعادل pH محصول و هم پوست را برقرار می کند چیزی که برخی از محصولات مراقبت از پوست (مانند پاک کننده های کف کننده یا اسیدهای لایه بردار خشن یا صابون های قلیایی) می توانند آن را مختل کنند و باعث قرمزی، خشکی و ترک پوست شوند.

سوکسینیک اسید چه مزایایی برای پوست دارد؟

اسید سوکسینیک به از بین بردن سلول های مرده پوست کمک می کند. این لایه برداری خفیف تر از سالیسیلیک اسید است. زدودن سلول های مرده یا فرسوده از روی پوست باعث جلوگیری از تجمع آنها در منافذ می شود و همچنین مانع از فولیکولار هایپرکراتینیزیشن (تخریب غیر عادی سلول های پوستی) در ناحیه اینفاندیبولوم (نقطه خروج مو از پوست) فولیکول مو خواهد شد.

این عملکرد برای کاهش ضایعات احتمالی آکنه و هدف قرار دادن لک ها ، التیام جای زخم ها و بهبود علائم پیری مفید است و اغلب به اسید سالیسیلیک تشبیه می شود. برخلاف سالیسیلیک ، این دی اسید باعث لایه برداری زیادی نمی شود. به همین دلیل واقعا قابل مقایسه با اسیدهای قوی تر نیست که باعث لایه برداری سریع و یا افزایش نرخ تبادلات سلولی (ترنور سلولی) پوست می شوند.

اما واقعیت این است سوکسینیک اسید به عنوان یک تنظیم کننده PH و عامل شلات کننده ئر محصولات کازمتیک استفاده میشود. بنابراین عملا یک مکمل برای فرمول است و به عنوان یک ماده موثره ای که به طور مستقیم برای پوست مفید باشد نه مورد نظر است و نه با سایر اکتیو ها قابل مقایسه است.

مثلا به طور واضح باید گفت هیچ مطالعه ی معتبری در مورد آن برای درمان آکنه وجود ندارد. پس اگر بزودی شرکتی در ایران این ماده را استفاده کرد و شدیدا بر روی مارکتینگ آن کار کرد، آن را زیاد جدی نگیرید.

آیا سوکسینیک اسید برای پوست ضرر دارد؟

بیو سوکسینیک اسید یک ماده مورد تایید و دارای مجوز Ecocert ، غیر تراریخته (non-GMO) است و کاملا از مواد غذایی و سبزیجات تجدید پذیر گرفته می شود. این اسید یک جایگزین ایمن، پایدار و چند منظوره برای سایر اسیدهای پرکاربرد در صنعت مراقبت از پوست است. این ماده طبیعی و نسبتا جدید به نظر می رسد مزایای جالب توجهی از جمله خواص ضد میکروبی، ضد آکنه، ضد پسوریازیس و آنتی اکسیدانی دارد.

استفاده از آن آسان است و به متخصصین شیمی کازمتیک امکان تولید طیف وسیعی از محصولات آرایشی و بهداشتی مانند شامپوهای بدن،  شاور ژل ها، اسکراب و محصولات لایه بردار، شامپوها و صابون هایی با خاصیت آنتی میکروبیال و موارد دیگر را می دهد.

4.8/5 - (3 امتیاز)
شبنم فریدفر

شبنم فریدفر

دکتر داروساز ؛ دانشکده داروسازی دانشگاه تهران

سوال یا نظری دارید حتما مطرح کنید ??

نشانی ایمیل و موبایل شما منتشر نمیشه. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
فروشگاه
منو
0 مورد سبد خرید