به دایرکتوری مواد اولیه خوش آمدید!

آربوتین در کازمتیک

آربوتین در کازمتیک

INCI name: Arbutin

آربوتین چیست؟

یک هیدروکینون گلیکوزاید با دو ایزومر ۴- هیدروکسی فنیل آلفا گلوکوپیرانوساید و ۴- هیدروکسی فنیل بتا گلوکوپیرانوساید است. آربوتین از گیاهان متفاوتی همچون خانواده های Ericaceae (bearberry, strawberry tree, huckleberry, heather), Saxifragaceae, Asteraceae, Rosaceae, Lamiacea و Apiaceae بدست می آید.

‏Bearberry در طب گیاهی به صورت سنتی برای درمان بیماری های دستگاه ادراری بکار می رود. میوه ی این گیاه که به انگور خرس مشهور است به صورت گسترده ای در صنعت کازمتیک به عنوان یک ماده روشن کننده در فرمولاسیون های متعددی استفاده می شود. مطالعات متعددی اثبات نموده است آربوتین اثربخشی ایی معادل با هیدروکینون دارد اما سمیت کمتری را بروز می دهد. آربوتین دو ایزومر به نام های آلفا و بتا دارد. ایزومر آلفای آربوتین بیبشترین اثر مهاری را بر روی فعالیت آنزیم تیروزیناز از خود نشان می دهد.

آربوتین در پوست

نکته حائز اهمیت در فرمولاسیون محصولات آربوتین این است که این ماده در برابر نور پایدار و در برابر حرارت ناپایدار است و نیازمند بکار گیری در دمای خنک می باشد. کمیته علمی ایمنی مصرف کنندگان SCCS بکار گیری غلظت بیش از ٢ درصد آربوتین آلفا در کرمهای صورت و و بیش از نیم درصد برای لوسیون بدن و غلظت بیش از ٧ درصد بتا آربوتین را در کرمهای صورت ممنوع اعلام نموده است. محققان در مطالعه ای بر روی ده خانم دارای ملاسما شاهد کاهش قابل ملاحظه ی سطح ملانین پس از مصرف یکماهه کرمی حاوی ١ درصد آلفا آربوتین بوده اند. البته نکته حائز اهمیت اینست که این ماده در سطح پوست هیدرولیز شده و هیدروکینون آزاد می گردد.

آربوتین تشکیل کک و مک ناشی از تجمع موضعی رنگدانه را مهار میکند و مانع بیوسنتز ملانین ناشی از پیر پوستی می شود. علاوه بر اثر روشن کنندگی آربوتین یک ماده ایمن با سابقه گسترده در صنعت کازمتیک جهان است.

استفاده همزمان از آلفا آربوتین در کنار سایر عوامل ضد لک همچون ویتامین سی اثرات سریع تر و بهتری خواهد داشت حتی اگر آلفا آربوتین همراه با 4 بوتیل رزورسینول نیز همراه شود اثرات بسیار مثبتی خواهد داشت. همچنین در کنار استفاده از محصولات حاوی آلفا آربوتین توصیه میشود از اسیدهای آلفا هایدروکسی اسید همچون گلایکولیک اسید و لاکتیک اسید استفاده شود.

آلفا آربوتین می تواند ماده اصلی برای استفاده شما باشد زیرا برای انواع پوست بی خطر است. این ماده می تواند جایگزین مناسبی برای افرادی که پوست آنها تحمل هیدروکینون ندارد، باشد. درست مانند افرادی که رتینول موجود در محصولات کازمتیک را تحمل میکنند اما پماد های دارویی رتینوئید را نمی توانند تحمل کنند.

 

دِاوکسی آربوتین چیست؟

یک مشتق صناعی از آربوتین به نام دِاوکسی آربوتین  عرضه شده است که برتری هایی نسبت به آربوتین بوتانیکال داشته و دارای اثر بخشی بیشتر و سیتو توکسیسیتی کمتری است.‏ SCCS در سال ٢٠١۶ تصمیم گرفته است که در مقادیر بالای ٣ درصد برای محصول نهایی فرآورده های حاوی این ماده برای مصرف ایمن نیستند. میزان هیدروکینون آزاد شده از مصرف محصول نهایی بیانگر عدم ایمنی کامل محصول است.

منبع : نگاهی گذرا بر چند عامل روشن کننده پوست با مکانیسم عمل مهار آنزیم تیروزیناز

4.4/5 - (5 امتیاز)
شبنم فریدفر

شبنم فریدفر

دکتر داروساز ؛ دانشکده داروسازی دانشگاه تهران

سوال یا نظری دارید حتما مطرح کنید ??

نشانی ایمیل و موبایل شما منتشر نمیشه.

سبد خرید
فروشگاه
منو
0 محصول سبد خرید